FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


De 9 bedste fødevarer for flad mave!

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2016-02-10 10:53:14

Mange drømmer om at få den flade mave tilbage, vi engang havde tilbage. Det kan man opnå gennem hård træning, men også ved at spise de rigtige fødevarer. Vi har fundet de 9 bedste fødevarer frem for flad mave. Disse fødevarer øger dit stofskifte og forebygger at maven bliver oppustet. Prøv i en periode at indføre disse fødevarer i din daglige kost. Her er de 9 mest effektive fødevarer for flad mave:

Kvinde med målebånd rundt om maven

1 Sojabønner

Sojabønner (bedre kendt som edamame bønner) er proppet med antioxidanter, vitaminer, mineraler, fibre og proteiner. Sojabønner kan indtages på mange forskellige måder. De kan tørres og ristes, så du kan spise dem som snacks. De kan koges og anvendes i supper og smoothies. Du kan også købe sojamælk, sojayoghurt og sojapasta. Sojamælk, sojapasta og sojayoghurt giver dog ikke helt de samme fordele som sojabønner. Sojabønner indeholder phytoestrogens, som kan blokere virkningerne af overskydende østrogen i kroppen. Det modvirker enhver ubalance i forholdet mellem østrogen og progesteron. Hormonel ubalance i kroppen fører til vægtøgning, og gør det meget svært at tabe sig. (1)

Anbefaling: Spis 50 gram sojabønner om dagen. Det svarer til ca. 90 kalorier, alt efter hvilke bønner du vælger, og giver dig 9 gram protein, 0,5 gram fedt, 5 gram kulhydrater og 3 gram fiber.

2 Mandler

Mandler indeholder masser af proteiner og fibre, og ikke mindst E-vitamin som er en fantastisk antioxidant. Derudover er mandler en god kilde til magnesium. Kroppen har brug for magnesium, for at kunne producere energi, opbygge og vedligeholde muskelvæv og til at regulere kroppens blodsukkerniveau. Et stabilt blodsukkerniveau er med til at forhindre trangen til usunde fødevarer. Det hjælper dig med at forebygge overspisning og vægtøgning. Mandler kan dog meget mere end det. Mandler har en evne til at blokere kalorier. Forskningen viser, at sammensætningen af mandler reducerer absorptionen af fedt. Derfor er mandler så fantastiske. (2)

Anbefaling: Spis ca. 23 mandler om dagen. Det svarer til ca. 129 kalorier. (3)

3 Æg

Æg er en af bedste kilder til protein, og er på toppen af listen over diætisters foretrukne fødevare. Æg kan noget særligt, på grund af deres balance af essentielle aminosyrer (aminosyrer er byggestenen for protein, der bruges til fremstilling af muskelfibre og vigtige kemikalier i hjernen). Vi elsker æg, fordi de holder vores hænder væk fra kagedåsen og slikskålen. Forskning har vist, at de personer der spiser æg til morgenmad, føler sig mindre sulten i løbet af dagen. (4)

Æg er dog ikke skabt ens. Økologiske æg og æg fra fritgående høns, er langt mere nærende end traditionelle æg. De indeholder nemlig: 1/3 mindre kolesterol, 2/3 mere A-vitamin, 1/4 mindre mættet fedt, dobbelt så mange omega-3-fedtsyrer, 3 gange mere E-vitamin og 7 gange mere betacaoten.

Anbefaling: Spis 1-3 æg om dagen. Et æg svarer til ca. 100 kalorier.

4 Æbler

En undersøgelse fra 2003 viste, at overvægtige kvinder der spiste 3 æbler om dagen i tre måneder, tabte sig mere end de kvinder der ikke spiste æbler, selvom deres samlede daglige kalorieindtag var det samme. Et stort æble indeholder 5 gram fibre, mens 85 procent af et æble består af vand. Det er fiberen i æblet, der giver dig en god mæthedsfornemmelse. Æbler indeholder derudover et stof kaldet quercetin, som kan bekæmpe visse former for kræft, reducere kolesterol i blodet og fremme sundheden i dine lunger. (5)

Se også: Bedste frugter for vægttab

Anbefaling: Et til tre æbler om dagen.

5 Bladgrøntsager

Bladgrøntsagernes indhold af carotenoider hjælper med at forebygge kræft, men det hjælper ikke med at skrumpe dit taljemål. Det gør derimod det lave kalorieindhold i bladgrøntsagerne. Bladgrøntsager har også et højt indhold af calcium, der hjælper din fedtforbrænding. Spis bladgrøntsager som broccoli, spinat, grønkål og rucola.

Anbefaling: 300 gram dagligt. Smid babyspinat eller rucola i dine supper, salater, wraps, pasta- og wokretter og i sandwiches. Spis de andre grøntsager til din aftensmad.

6 Bær

De fleste bær er proppet med fibre og antioxidanter. Jo mere fiber du spiser, jo færre kalorier optager du fra andre fødevarer. Antioxidanterne beskytter dig mod inflammation og flere forskellige kroniske sygdomme, men giver dig også bedre resultater af din træning. Antioxidanter forbedrer blodgennemstrømningen, og får derved musklerne til at arbejde mere effektivt. Nyere undersøgelser viser, at forbindelser i bær og nogle frugter, fremmer forekomsten af brun fedt. Brun fedt er en type kropsfedt, der kan generere varme. Brun fedt giver cellerne energi, ved at forvandle kalorier til varme. (6)

Anbefaling: Spis 100-200 gram bær om dagen. Det kan være jordbær, hindbær, solbær, blåbær, stikkelsbær, og boysenbær. Et godt tip er, at spise det oven på sin havregryn om morgenen i stedet for sukker.

7 Grøntsags suppe

Forskere ved Pennsylvania State University har fundet ud af, at personer der spiser bouillon baseret grøntsags suppe to gange om ugen, havde et mere succesfuldt vægttab, i forhold til personer der fik det samme antal kalorier fra andre fødevarer. Det er også en rigtig god måde, at få brugt alle grøntsagerne i køleskabet på. Du kan evt. komme quinoa, kartofler, brune ris eller kylling i suppen, så den mætter i længere tid.

Anbefaling: Spis grøntsags suppe til aftensmad to gange om ugen.

8 Laks, tun og makrel

Fisk og skaldyr, og i særdeleshed fede fisk som laks, tun og makrel, er den bedste kilde til de sunde omega-3 fedtsyrer. De fremmer din fedtforbrænding og gør dit stofskifte mere effektivt. Omega-3-fedtsyrer forbedrer også glukose- og insulinrespons. Det betyder med andre ord, at fisk og skaldyr giver dig en langsommere fordøjelse og forhindrer overspisning. (7)

Anbefaling: Minimum 200 gram fisk om ugen. Hvis ikke du kan lide fisk, kan du få dine omega-3 fedtsyrer fra hørfrø, valnødder eller som kosttilskud.

9 Quinoa

Måske har du aldrig hørt om det. Det er en korntype der indeholder rigtig meget fiber og protein, og så er det glutenfri. Quinoa koges ligesom ris, og kan erstatte ris og pasta i forskellige retter. Smagen er nøddeagtig og minder om en blanding af hvede, couscous og brune ris.

Anbefaling: 200 gram om dagen. Man kan købe Quinoa i de fleste store fødevarekæder.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred