FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


5 tips til sundere grillmad!

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-02 12:44:08

Mens du nyder sommerens vejr med de mange grillaftener, og tankerne sikkert er langt væk fra motion og slankekure, er der et par simple ændringer du kan fortage, så aftensmaden bliver lidt sundere – uden at du går på kompromis med smagen.

Sund Grillmad

5 simple ændringer for sundere grillmad:

1 Tip - Fuldkornsboller

Er det burger tid, kan du med fordel udskifte de normale burgerboller med fuldkornsboller. Vi ved alle, at fuldkornsprodukter har mange flere ernæringsmæssige fordele i forhold til hvidt brød. Står den på Hotdogs, kan du også købe disse brød i fuldkornsversionen. Når du er ude at handle, må du ikke lade dig narre af ”multikerneboller”. Multikerne er ikke ensbetydende med sundere. Læs ingredienserne på varedeklarationen igennem.

2 Tip - Pølser

Ingen grillaften uden pølser vel? De er ligesom obligatoriske hos de fleste danskere. Problemet er bare, at fedtindholdet i pølser er meget høj. Prøv i stedet med kylling- eller kalkunpølser. Der er mange kalorier at spare på den konto, og de smager fantastisk. Husk på, at uanset hvor sunde dine pølser er, nytter det ikke så meget, hvis du efterfølgende overdænger dem med alt for meget remoulade, ketchup og sennep.

3 Tip - Økologisk rødt kød

De fleste danskere spiser alt for meget rødt kød. (1) Det er svært at sige burger, og så ikke købe oksekød. Når du spiser oksekød (om det er steaks eller hakket), skal du købe oksekød fra køer på græs. (Økologisk). Det er en smule dyrere, men indeholder til gengæld mindre fedt, mange flere omega-3 fedtsyrer, mindre kolesterol og flere vitaminer og mineraler.

4 Tip - Ikke stege kødet for hårdt

Du må ikke stege kødet for hårdt. Når kødet bliver forkullet (sort), udvikler det kræftfremkaldende stoffer kaldet HCAs. Disse stoffer har vist sig, at øge risikoen for bryst-, tarm-, prostata- og mavekræft. (2) Forskere har i en undersøgelse fundet ud af, at de personer der spiser deres oksekød medium til gennemstegt, har 3 gange større risiko for at udvikle disse kræftformer, i forhold til de personer der spiser deres oksekød rødt. For at reducere risikoen for forkullet kød, skal kødet steget på lavere temperaturer, skær fedtkanterne af, og fjern det sorte på kødet inden du spiser det.

5 Tip - Grøntsager og frugt

Spis masser af grøntsager og frugt. Udnyt de friske danske råvarer hele sommeren. Der findes mange forskellige grøntsager, der er rigtig gode på grillen, ellers kan man jo altid lave en sund salat til. Lav en frugtsalat til dessert med sommerens sunde bær, eller grillet ananas. Det stiller sulten for den søde tand. God fornøjelse!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred