FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Kost- og motionstips

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-23 19:10:30

Ernæring er mindst lige så vigtigt som motion. Personer der yder en dedikeret indsats, fordi de gerne vil tabe sig, er ofte totalt forvirret omkring hvilken rolle ernæringen i virkeligheden spiller. Mange tror fejlagtigt, ​​at hvis de motionerer meget, kan de spise lige nøjagtig hvad de har lyst til. Andre tror, at de skal motionere meget, og stort set ikke spise noget. Faktum er, at din krop skal have den næring den har brug for, og det skal den have gennem sunde fødevarer.

Når man motionerer meget, forbrænder man naturligvis også flere kalorier. Kroppen får derfor brug for mere energi. Hvis du motionerer meget, og ikke spiser nok eller forkert, nedsætter du forbrændingen, og begynder at tabe muskelmasse i stedet for.

Kvinde på strand med vand og sjippetov i hånden

Musklerne er dit vigtigste våben, når det kommer til vægttab, da muskler forbrænder tre gange så mange kalorier som fedt. Det gælder om at få opbygget muskelmasse, og give kroppen den rigtige næring i de rigtige mængder.

Eliminering af kulhydrater i kosten, er hverken en langsigtet- eller en god løsning. Man kan ikke over en længere periode, bare leve af protein og undvære både kulhydrater og kornprodukter.

Det handler om en livsstilsændring, og ikke bare det at følge en slankekur slavisk. Kosten skal ændres til noget som man kan leve efter resten af livet. Du kan ikke fjerne kulhydrater, protein eller fedt fra din kost, og så forvente at kroppen stadig kan køre på alle cylindre.

Det er altid en rigtig god ide’, at få udarbejdet en kostplan hos en uddannet diætist.
Et realistisk scenarie er, at hvis du ændrer din kost til det bedre, vil du se et fald i din vægt alene på baggrund af den forandring. Hvis du taber 1 kilo om ugen, er du på rette spor.

Motion er naturligvis en meget vigtig faktor for din generelle sundhed. Hvis man ikke har råd til en personlig træner, kan det være en god ide’ at melde sig til noget holdtræning i et Fitness Center. Hvis man ikke har mulighed for det, kan man finde en træningspartner. Når man først er kommet rigtig i gang med træningen, kan man slet ikke undvære det igen, og det bliver helt automatisk en naturlig del af hverdagen. Motion forebygger mange forskellige sygdomme, og det giver kroppen en masse energi til at klare hverdagens udfordringer. Når man starter på at motionere, er det vigtigt man ikke lægger for hårdt ud, så man undgår dumme overbelastningsskader. Kroppen skal langsomt vænne sig til de nye bevægelser og løft.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel