FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Bliv vegetar i overkommelige trin - Et trin af gangen

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-20 12:29:02

Masser af mennesker undgår bestemte typer af animalsk kød, og selv om dem der stadig spiser noget kød eller fisk, ikke lever som eller er vegetarer, går de også nogle skridt i den positive retning.

Lækre grillede grøntsager på tallerken

Hvis du gerne vil være vegetar, men synes du skal give afkald på alt for meget på samme tid, kan du følge disse tips, så du på et tidspunkt, når dit endelige mål:

  • Sæt dig nogle klare delmål, som du mener er overkommelige for dig. Mange mennesker med ønske om at blive vegetarer, synes det er nemmest, at stoppe med at spise rødt kød først. Efter et stykke tid, stopper de så også med at spise hvidt kød som kylling og kalkun, og til sidst stopper de også med at spise fisk. Uanset hvilken metode du vælger at følge, er det vigtigt du sætter dig nogle mål for det næste skridt, hvis du virkelig ønsker at blive vegetar. Det kan også være en stor hjælp for dig, hvis du sætter dig en slutdato for, hvornår du stopper helt med at spise kød og fisk.
  • Hvis du starter med at droppe rødt kød, skal du indføre mere vegetarmad i din daglige kost. Det er ikke en god ide, hvis du bare erstatter det røde kød med hvidt kød eller fisk. Du skal vende dig til, at spise nogle kødfrie retter.
  • Find nogle nemme og lækre opskrifter til at starte med, så du ikke synes, at det bliver for besværligt at spise vegetarmad, eller det tager for lang tid at tilberede.
  • Vær eventyrlysten. Du skal ikke være bange for, at prøve nye ingredienser som du ikke har smagt før.  Selvom det måske ser mærkeligt ud, kan du sagtens bliver overrasket over den gode smag.
  • Dine indkøbsvaner skal ændres en smule, da de fleste discountbutikker ikke fører mange af de ingredienser, som skal anvendes i vegetarretter.
  • Det er også en god ide, at melde sig til et vegetarmadlavningskursus. Her vil du få masser af inspiration til nye opskrifter, og du vil stifte bekendtskab med de mange nye ingredienser.
  • Det er vigtigt, at du lærer hvordan du skal sammensætte din kost, så du får alle de nødvendige vitaminer og mineraler.
  • Du kan også melde dig ind i en vegetarforening, og blogge med andre nye eller gamle vegetarer.
  • Vær stolt af det du gør for dyrene, miljøet og din egen trivsel, men du skal ikke fortælle folk du er vegetar, mens du stadig spise nogle former for kød eller fisk - det skaber bare en masse forvirring og tvivlsspørgsmål.
Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred