FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Tips til succes med at blive vegetar, lige her og nu

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-20 11:50:49

Mange mennesker oplever, at når de har taget den store beslutning om, at blive vegetar, er det bedst bare at hoppe ud i det, og begynde med det samme. Hvis du ønsker, at få mest muligt ud af din beslutning, kan du følge disse tips til succes:

Blandet sunde grøntsager
  • Ryd ud i alle dine køkkenskabe. Du slipper for fristelserne med det samme, hvis du giver alle dine kød og fiskeprodukter til dine venner, naboer eller måske en lokal velgørenhed.
  • Forkæl dig selv med nogle velsmagende vegetariske ingredienser, der er nemme at anvende såsom: hummous, oliven, artiskokhjerter, marineret tofu, vegetar pølser, burgere eller andre vegetar færdigretter. Du har måske ikke lyst til, at spise en masse forarbejdede fødevarer, men det kan faktisk hjælpe dig i starten, at have et par ting i fryseren, indtil du får helt styr på din nye kostændring.
  • Læs og lær om vegetar ernæring. Det er vigtigt, at du ved hvordan balancen i kosten skal være, så du får de rette mængder vitaminer, mineraler og proteiner. Undersøg hvor der ligger nogle lokale cafeer og restauranter, der serverer vegetarmad, så du er forberedt.
  • Vær eventyrlysten. Prøv nye ingredienser som tofu, eller soja-hakkekød, og søg efter spændende online-opskrifter for inspirerende ideer til nye smagsoplevelser. Der findes opskrifter på alt fra simple karryretter og pastasaucer, til spektakulære gourmet retter. Over tid og med lidt øvelse, bliver du hurtig en vegetar ekspert.
  • Læs varedeklarationerne, på alle de fødevarer du køber. Du finder hurtigt ud af, hvilke fødevarer der egner sig til vegetarmad, og hvilke der ikke gør. I opstartsfasen tager det nok lidt længere tid, for dig at handle ind. Kig detaljeret på fødevarerne, så du undgår skjulte animalske ingredienser.
  • Forbered dig på, at nogle personer måske synes du er tosset eller mærkelig, fordi du lige pludselig vælger, at blive vegetar. Vær stolt af det du gør for dyrene, miljøet og din egen trivsel og sundhed. Du kan jo spørge dem om, hvordan de bidrager til et bedre miljø for vores jord.
Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred