FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Du skal sætte farten ned når du spiser, hvis du vil tabe dig

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-06 10:25:01

De fleste af os har alt for travlt i vores hverdag. Når det kommer til mad, er en af de værste ting du kan gøre, at spise for hurtigt. Her er 11 gode tips til, hvordan du kan sætte farten lidt ned, så du både kan nyde maden og tabe dig samtidig.

Spaghetti med pastasauceTip #1 - Tyg din mad 20 gange før du synker. Når du tygger maden grundigt, nedbryder du maden i mindre stykker. Det bevirker at fordøjelsessystemet kan få mange flere næringsstoffer ud af maden. Når du tygger maden grundigt, tager det også længere tid at spise, som automatisk bevirker at du spiser mindre.

Tip #2 - Læg din kniv og gaffel ned mellem hver mundfuld. Det bremser automatisk den hastighed du spiser med, og gør dig mere bevidst omkring hvor meget du spiser.

Tip #3 - Tag en slurk vand mellem hver mundfuld. De fleste af os drikker ikke nok vand i løbet af dagen, så de ekstra slurke er gode for os. En slurk vand erstatter hurtigt en mundfuld mad, så du sandsynligvis spiser mindre.

Tip #4 - Spis din mad med en ven, partner, børn eller kollega. Det skaber samtale under måltiderne, som automatisk sænker din hastighed. Man taler jo ikke med mad i munden.

Tip #5 - Spis aldrig foran fjernsynet. Det fører til tankeløs spisning. Din opmærksomhed er på hvad der sker i programmet, og ikke hvad der er på din tallerken. Tv-reklamer er meget madfokuseret, så når du ser reklamen fra Burger King eller MC Donalds, føler du dig snydt af din tallerken med det sunde mad, så hvorfor sætte sig selv i den situation.

Tip #6 - Start dit måltid med en appetitvækker, der tager et stykke tid at spise. Det kunne være en lille salat, rejecocktail, krabbekløer, nogle pistacienødder i deres skal, eller en skål suppe. Det lægger bunden i maven, og får dig til at spise mindre.

Tip #7 - Lyt til blød musik mens du spiser. Den langsommere afslappende musik, får dig til at spise langsommere og du slapper af.

Tip #8 - Spis med din ikke dominerende hånd. Det sætter tempoet betydeligt ned, og er samtidig lidt udfordrende.

Tip #9 - Ikke spise fødevarer der er intens varme eller isnende kolde. Vent indtil de har en mere neutral temperatur. Brand varm mad eller iskold mad lammer dine smagsløg, så du ikke kan nyde maden. 

Tip #10 - Vent ti minutter før du beslutter dig for portion nummer to. Oddsene fortæller os, at du efter 10 minutter højest sandsynligt ikke føler dig sulten mere.

Tip #11 - Nyd duften af ​​maden. Vores lugtesans er en stor del af oplevelsen. Gi dig tid til at opleve smagen såvel som lugten.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred