FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Fedtforbrænding Top 10 Tips!

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-23 16:48:24

Fedtforbrænding er på manges læber, når man bevæger sig en tur rundt i fitness centret. Mange vil gerne tabe sig, men vægten taler ikke altid en entydigt sprog.

Man kan sagtens være tynd, og stadig have for meget fedt på kroppen. Hvis man som de fleste ønsker en trimmet og markeret krop, kræver det ikke alene et vægttab og muskelopbygning, men også en forholdsvis lav fedtprocent.

Kvinde med mavefedt

Her er nogle tip til, hvordan du kan få din fedtprocent ned.

Fedtforbrænding Tip  #1

Sund hjemmelavet sodavand!

Alt for mange har hang til, eller er afhængige af sodavand. De drikker det gerne dagligt, og helst i store mængder.

Sodavand er noget af det værste, du kan udsætte din krop for. Uanset om det er med eller uden sukker. Udover det høje kalorieindhold, indeholder sodavand enorme mængder af tilsat sukker og salt. For at dække over saltsmagen, bliver der tilsat endnu mere sukker. Producenterne tilsætter unødig salt i sodavand, så du bliver mere tørstig, og derved ubevidst drikker mere af deres produkter. Light sodavand indeholder en masse kemikalier, som absolut ikke er godt for noget som helst. Kemikalier bliver lagtet i fedtdepoter, og gør dem større. Derudover bliver hjernen snydt af kemikalierne. Hjernen tror den får sukker, men fordi det bare er kemikalier, gør det dig mere sulten, og du får endnu mere trang til usunde fødevarer. Sodavand har derudover absolut ingen ernæringsmæssig værdi overhovedet.

Når kroppen skriger efter sodavand, er det tit brusen i sodavandet, vi længes efter. Køb en sodavandsmaskine, hvor du kan lave din egen sodavand på 100% ren frugt. På den måde fylder du hverken kroppen med sukker eller kemikalier. Du kan tilsætte brus til alle dine favoritdrikke, inklusiv vand hvis du foretrækker, at drikke det på den måde.

Fedtforbrænding tip #2

Spis Fedt!

Ja, du læste faktisk rigtigt! Alt for mange mennesker undgår helt fedt, når de gerne vil have fedtprocenten ned, eller tabe nogle kilo. Det er helt forkert, for det er langt fra alt fedt der feder. Det lyder måske lidt underligt, men sunde fedtstoffer kan faktisk hjælpe med, at tabe fedt på kroppen. De sunde fedtstoffer giver kroppen en stærk cellestruktur, og forbedrer kvaliteten af dine hormorner i kroppen. Derudover forhindrer de insulinniveauet i kroppen i, at skyde i vejret, når du for eksempel spiser simple kulhydrater som hvide ris og pasta.

Da fedt har et højt kalorieindhold, er det selvfølgelig vigtigt, at spise fedt i små mængder. Når du vil have fedtprocenten ned, gælder det jo om at lave et kalorieunderskud dagligt. Det vil sige, forbrænde mange flere kalorier, end du indtager.

De sunde fedtstoffer findes f.eks i nødder, peanutsmør, avocado, oliven, olivenolie, kokosolie, hørfrø og laks.

Fedtforbrænding tip #3

Udrens dine tarme!

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan nogle personer kan tabe sindsyg mange kilo på den første uge? Hvis du har set Tab og Vind (Biggest Loser) i fjernsynet, ved du hvad jeg taler om. Det er ikke nogen hemmelighed, at fiber i kosten udrenser tarmkanalen. Når tarmkanalen er renset, optager vi mere næring, fra den kost vi indtager. Der lægger sig en belægning på tarmkanalerne, fra alt det junk food vi indtager gennem livet. Udover at belægningen kan være gift for kroppen, forhindrer den optimal optagelse af næringsstoffer fra maden, som vi indtager.

Den mest effektive måde at udrense tarmsymet på, er at købe psyllium frøskaller. 1 spsk. frøskaller skal opløses i vand eller juice hver morgen. Drik det med det samme, efter du har blandet de to ting sammen, inden frøskallerne bliver til gele’. Det er faktisk den proces, der er så god til at rense tarmene for unødig belægning. Psyllium frøskaller kan købes i Matas.

Drik vand gennem hele dagen, så kroppen forbliver hydreret, og frøskallerne kan bevæge sig gennem hele systemet for den bedste udrensning.

Fedtforbrænding tip #4

Drik vand, som var det en lækker chokoladebar!

Hvis du vil forbrænde mere fedt, skal du drikke mere vand. Enhver fysiologisk proces i kroppen, herunder også fedtforbrænding er afhængig af vand. Leveren har brug for vand til, at omdanne lagret fedt til energi. Når kroppen er dehydreret, sænkes kroppens evne til, at forbrænde fedt. Det er en meget dårlig spiral, at ende op i.

Vand er også helt naturligt appetitnedsættende. Hvis ikke du drikker nok vand, kompenserer kroppen ved, at spise mere. Vand gør det ikke alene. Du kan indtage masser af vand gennem fødevarer, så kroppen forbliver hydreret. De mest vandholdige gode fødevarer er: tomater, meloner, appelsiner og clementiner og grøntsager. Disse fødevarer indeholder op til 95% vand. Drik ca. 2 liter vand om dagen, så får du automatisk resten, gennem de fødevarer du spiser, hvis du ellers lever efter en sund kostplan.

Fedtforbrænding tip #5

Strategisk Snyd!

Det handler faktisk mere om belønning end snyd. Man skal have belønninger, for det hårde arbejde man laver i Fitness centret, og kroppen har også brug for et pusterum engang imellem. Hvis din yndlingsret er meget fedende, er det god planlægning, at spise dette måltid umiddelbart efter en hård træning. Efter en hård træning, er kroppens blodsukker lavt og kroppens motor varm. Måltidet bliver derfor brugt til, at genoprette sukkerniveauet og reparere musklerne, istedet for at sætte sig til fedt. En bytur i ny og næ skader heller ikke. En gang imellem er det faktisk sundt, at chokke kroppen lidt, bare ikke flere dage i streg, eller flere gange om ugen. Udvælg en dag om ugen, hvor det er ok at snyde og leve livet.

Fedtforbrænding tip #6

Søvn!

Det vigtigste element for vores velvære. Søvn er mindst ligeså vigtig, som at trække vejret, motion, vand og kost.

Selvom det er så indlysende, får langt de fleste i den voksne befolkningsgruppe desværre alt for lidt søvn. Faktisk er problemet så stort, at ca. 95% ikke sover nok. Der kan være mange årsager til manglende søvn, men søvn er afgørende for en god energi- og hormonbalance i kroppen. Hvis du sover mindre end 7-9 timer, fungerer kroppen ikke 100%.

Motion fremmer ikke kun en god nattesøvn, men reducerer også stress. Sov i et køligt værelse, så får du mere ud af din søvn. Sørg for at dit soveværelse er mørkt, og brug ørepropper, hvis der er larm fra gaden.

Sov nøgen og tab dig

Fedtforbrænding tip #7

Kombiner styrke- og cardio-træning!

Ingen af de to træningsformer gør det alene. Det gælder om, at få opbygget muskler på kroppen, fordi muskler forbrænder flest kalorier. Kombinationen af disse to træningsformer er super effektivt, og giver fantastiske resultater. Når du laver din cardio-træning, skal du glemme alt om fedtforbrændingszoner. Du skal bare yde dit bedste, og det betyder, at det skal være hårdt og gøre ondt. Det samme gør sig gældende for din styrketræning. Hvis ikke du har problemer med, at fuldføre de sidste gentagelser i øvelserne, har du simpelthen bare ikke nok vægt på.

Hvis du medlem af et Fitness Center der har Les Mills programmerne, giver kombinationen af Body Pump og Body Attack helt fantastiske resultater lynhurtigt.

Cardio før-efter styrketræning

Fedtforbrænding tip #8

Øg din mængde af HGH naturlige væksthormoner!

Mange mennesker anser væksthormoner som den hellige gral, når vi taler om sundhed og fedtforbrænding. Væksthormoner forbrænder fedt, bidrager til muskelvækst, øger immunforsvaret, øger dit energiniveau, holder dig ung, hurtigere heling og meget meget mere. Vores produktion af væksthormon falder med alderen, og det er en af grundene til, at vi tager på i vægt og fedt. Allerede i 40 års alderen er produktionen af væksthormoner halveret. 

Du kan gøre følgende ting for at øge dit niveau af naturlige væksthormoner:

  • Du skal sove mellem 7-9 timer hver nat. Søvn er en afgørende faktor for produktion af væksthormon. Hvis ikke du ikke får nok søvn, sænker du kroppens HGH niveau.
  • Spis ikke simple kyldrater. De har negativ indvirkning på dit HGH niveau. Undgå derfor behandlede kulhydrater som sukker, mel, slik, kager og sodavand.
  • Lav øvelser der træner flere muskelgrupper på samme tid i en fælles bevægelse. Øvelser som push-ups, pull-ups, skulder pres, squats og lunges øger dit HGH niveau.
  • Træn med høj intensitet. Jo højere intensitet, jo mere HGH bliver der frigivet.
  • Spis aldrig fedtholdig mad, inden du skal træne, det sænker dit HGH niveau. Et afbalanceret måltid skal have en balance imellem protein og komplekse kulhydrater.
  • Stress sænker dit HGH niveau. Hvis du er stresset, kan du dyrke yoga og meditation og andre muskelafspændings motionsformer.
  • Få masser af sollys. Helst 1 time om dagen. Sollys øger dit HGH niveau.

Fedtforbrænding tip #9

Snack hele dagen!

Det er en rigtig god idé, at holde appetitten under kontrol, ved at spise sunde mellemmåltider. Når du træner, og gerne vil reducere din fedtprocent, er det ikke nok med 3 hovedmåltider dagligt. Din forbrænding går simpelthen i stå, når der går for lang tid imellem måltiderne.

Spis sunde snacks, der kombinerer et magert protein med naturlige kulhydrater og sundt fedt, såsom æbler og mandler, yoghurt og bær eller fedtfattig ost med grøntsager. Husk det kun skal være små mellemmåltider.  

Fedtforbrænding tip #10

Din krop skal behandles som en bil.

Hvis ikke du skal bruge din bil en dag, behøver du jo heller ikke brændstof i tanken vel? Hvis tanken allerede er fuld, fylder du heller ikke mere benzin på, for så løber det jo bare over. Det samme gælder for din krop. Hvis du har fyldt de antal kalorier i kroppen, som den har brug for, skal du ikke spise mere. Hvis du alligevel gør det, bliver det lagret som fedt.

Hvis du tænker på din krop som en tank på bilen, virker det hele logisk nok. Ligesom du ikke ønsker, at køre tanken på bilen tom midt ude på landevejen, skal kroppen heller ikke køres tør for brændstof.

Der skal hele tiden være en god balance, hvor kroppen hverken bliver overfyldt eller løber tør.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel