FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Boost væksthormon (HGH) og testosteron niveau naturligt

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-13 11:59:45

Her får du rigtig mange forskningsbaserede tips til, hvordan du kan maksimere kroppens produktion af naturligt væksthormon (HGH) og testosteron, samt brugbar viden omkring hvad testosteron og væksthormon gør for din krop.

Væksthormon og testosteron, er de to vigtige hormoner for kroppen når du styrketræner, og gerne vil opbygge flere muskler. Væksthormoner får kroppen til at opbygge nye muskelceller i modsætning til testosteron. Der hersker ingen tvivl om at testosteron er kongen af muskeltræning, selvom det mangler en vigtig egenskab. Derfor er det vigtigt, at man både øger kroppens niveau af væksthormon og testosteron, for at få det optimale ud af styrketræningen.

Mand der styrketræner

Den mest effektive og hurtigste måde at opnå det på, er med anabolske steroider og syntetisk væksthormon. Denne fremgangsmåde som er den lette løsning, giver dog en lang række problemer såsom:

  • Begge produkter er ulovlige uden en recept fra lægen
  • Syntetisk væksthormon kan øge størrelsen af dine knogler og organger samt hårvækst
  • Testosteron har mange forskellige alvorlige birvirkninger

Mange vil sikkert prøve at overbevise dig om, at brugen af anabolske steroider og væksthormon er ufarligt, hvis man ellers anvender det korrekt. Sandheden er, at alle reagerer forskelligt på medicin, og de fleste bivirkninger først kommer senere, og kan forårsage alvorlige og uoprettelige skader på din krop. (1) (2)

 
 

Da vi på ingen måde fremmer anvendelsen af forbudte stoffer, vil vi ikke gå i dybden med fordele og ulemper ved brug af anabolske steroider og syntetisk væksthormon. Når man indtager syntetiske stoffer, lukker kroppen ned for den naturlige produktion af væksthormoner. Det er grunden til at brugerne af anabolske steroider, bliver nødt til at afslutte deres cyklus med post-cyklus-terapi (PCT), for at stimulere kroppen til at producere sine egne hormoner igen. Der findes nemlig en langt mere sikker metode til, hvordan du kan opnå imponerende resultater gennem korrekt kost og træning.

Flere af de kosttilskud der anvendes i PCT, er i sig selv ganske effektive naturlige testosteron boostere. Disse kosttilskud arbejder sammen med kroppens naturlige produktion af hormoner, fremfor at lukke ned for produktion af de naturlige væksthormoner. I teorien er de det modsatte af anabolske steroider. Kosttilskud er sikkert og effektivt, og vigtigst af alt fri for alvorlige bivirkninger. Der findes kosttilskud der naturligt øger kroppens niveau af både væksthormon og testosteron.

Væksthormon boostere:

GABA

GABA (Gamma-Aminobutryic Acid), er en meget unik aminosyre. En aminosyre der faktisk fungerer mere som en neurotransmitter, frem for en medvirken i proteinsyntese som med så mange andre aminosyrer. Når de fleste snakker om aminosyrer, taler de oftest om alpha aminosyrer. GABA er dog ikke en alpha aminosyre. 

Nogle producenter af pre-workout kosttilskud er begyndt at inkludere GABA i deres blanding, men det kan også købes i pulver- eller pilleform. Af naturlige væksthormon boostere er GABA klart den mest effektive.

Aminosyrer

Der findes andre aminosyrer som kan øge niveauet af væksthormoner i kroppen naturligt. Det er aminosyrer som ornithine, lysin, glutamin, BCAA, taurin og arginin. Indtages disse aminosyrer samlet i tilstrækkelige mængder, vil du opnå mærkbare resultater med din træning. 

Testosteron boostere

En af de mest effektive testosteron boostere er en kombination af forskellige vitaminer og mineraler.

ZMA (Zink-magnesium aspartat), er en kombination af zink, magnesium og B6-vitamin. Vi har kendt til fordelene ved zink og magnesium i mange mange år, men det er først for nylig at man har fundet ud af, at kombinationen af disse i tilstrækkelige mængder kan øge kroppens testosteron niveau. Zink er nødvendig for produktionen af testosteron, men er samtidig også et antioxidant der fremskynder helingsprocessen i kroppen. Magnesium er en nødvendighed for muskelfunktioner og mere end 300 andre reaktioner i kroppen. Mange danskere indtager ikke nok magnesium gennem kosten.

Indtagelse af ZMA, kan give dig en dybere og mere rolig søvn, som i sig selv er vigtigt for produktionen af testosteron og væksthormoner.

Andre testosteron boostere indbefatter forskellige ekstrakter fra urter som bukkehorn, savpalme, tribulus og yohimbe bark.

De tre bedste metoder til at booste testosteron og væksthormon

1. Kosttilskud kan være meget nyttig når du gerne vil øge HGH og testosteron niveauerne, men de allervigtigste faktorer har mere at gøre med din kost, motion og ikke mindst hvile. 

2. Squats og dødløft med meget tung vægt og få gentagelser en til to gange om ugen, kan øge både HGH og testosteron niveauerne.

3. Sover du ikke min. 7-8 timer hver nat, går produktionen af HGH og testosteron ned. 70% af kroppens væksthormoner produceres under dyb søvn. Det betyder din søvn ikke må afbrydes i løbet af natten.

Hvis ikke kroppen får det korrekte brændstof, kan den ikke producere nok af disse hormoner. Din træning kan altså ikke alene hjælpe dig, hvis ikke du samtidig indtager tilstrækkeligt med kalorier og protein.

Dine resultater er med andre ord afhængig af alle tre ting.

Bedste tips til at øge HGH og testosteron niveauerne:

1 Spis mere fedt

Kroppen har behov for fedt, hvis testosteron niveauet skal øges naturligt. En fedtfattig kost har den modsatte virkning. (3)

2 Spis kolesterol

Ud med æggehviderne og spis hele ægget i stedet for, og de skal være økologiske. Kolesterol er en af byggestenen for at øge testosteron. Cellerne konverterer kolesterol til testosteron. (4)

3 Få fedtprocenten ned

Fedtceller er fyldt med østrogen som er det kvindelige kønshormon. Jo højere østrogen niveauer man har i kroppen, jo lavere bliver testosteron niveauet. Undersøgelser viser, at jo højere ens fedtprocent er, jo højere er ens østrogen niveau også. (5)

4 Undgå stress

Når kroppen er stresset, stiger niveauet af Kortisol hormoner. Det får testosteron niveauerne til at falde. (6)

5 Lav kortvarige træningspas

Jo længer tid du træner, jo højere bliver Kortisol niveauet i kroppen. Den ideelle længde af et træningspas er 45 minutter. Efter 45 minutter begynder kortisol niveauet at stige. Træn med høj intensitet for større frigivelse af testosteron. (7)

6 Undgå overtræning

Overtræning er forbundet med sænkede testosteron niveauer. Gi dine muskler tiden til at restituere ordentligt. (8)

7 Kvalitetssøvn

Det meste af dit testosteron bliver produceret mens i sover dybt. Får du ikke din søvn hver nat, produceres der mindre testosteron. Kvalitetssøvn betyder 7-8 timers uafbrudt søvn. (9)

8 Undgå sojaprodukter

Soja øger østrogen niveauet i kroppen, som sænker dit testosteron niveau. (10)

9 Spis nødder og mandler

Næsten alle former for nødder og mandler får dit testosteron niveau til at stige. De er proppet med de essentielle fedstoffer der er nødvendig for at producere testosteron. (11)

10 Intermitterende fastende

Hver gang du spiser, bliver både insulin- og Kortisol niveauet øget. Intermitterende fasten har ikke noget med kalorieindtaget at gøre. Det betyder, at du faster i 16 timer i døgnet, og indtager hele dit kalorieforbrug på de resterende 8 timer. Det kunne være fra kl. 11 til kl. 19. (12)

11 Indtag mere jod

Alt for mange får slet ikke nok jod gennem kosten. Jod er en af de vigtigste mineraler for kroppen, og findes i hver en celle. Jod har stor indflydelse på testosteron produktionen. (13)

12Spis økologiske fødevarer

Økologiske fødevarer indeholder ikke nogen pesticider, kemikalier eller andre unaturlige tilsætningsstoffer. Kemikalier øger østrogen niveauet i kroppen. (14)

13 Spis rødt kød

Rødt kød er godt for testosteron produktionen, fordi det er fyldt med naturligt kolesterol og mættet fedt. Det hjælper kroppen til at producere mere testosteron. (15)

14Få mere Zink

Zink hæmmer enzym aktiviteten af østrogen, som kan øge dit testosteron niveau. (16)

15 Undgå sukker

Det kan være rigtig svært, fordi sukker og fruktose tilsættes rigtig mange fødevarer. Et sukkerholdigt måltid kan sænke testosteron niveauet med 25% i flere timer. (17)

16 D-vitamin

D-vitamin er faktisk slet ikke et vitamin, men et hormon der regulerer over 1000 funktioner i kroppen. D-vitamin spiller en vigtig rolle i produktionen af testosteron. (18)

17 Spis efter Carb Back Loading konceptet

Carb Back Loading er en meget unik måde at spise på. Konceptet er udviklet af en fysiker ved navn John Kiefer som siger: ” Spis kulhydrater for markerede og stærke muskler. Det er meget nemmere end du tror, at lave kroppen om til en fedtforbrændingsmaskine med kulhydrater”

Kulhydraterne skal indtages umiddelbart efter træning, og du skal spise mange af dem. Det øger testosteron niveauet naturligt. (19)

18Brug produkter fri for parabener og andre giftige tilsætningsstoffer

Der findes giftige kemikalier i mange af de produkter vi bruger, der kommer i kontakt med vores hud eller hovedbund. Den værste af dem er parabener, som findes i hud- og hårprodukter, sæber, shampoo og balsam, barberskum, tandpasta osv. Parabener efterligner østrogen hormonerne, og får testosteron niveauerne til at falde. (20)

19Spis masser af bær

Bær som blåbær er meget testosteron venlige, og kan sænke niveauet af østrogen. Blåbær giver optimal leverfunktion, som kan reducere østrogen i kroppen. (21)

20 Dyrk HIIT

HIIT (High Intensity Interval Training) er en af de bedste måder at booste dit testosteron niveau naturligt. HIIT træning kombineret med korte sprints, får dit testosteron og væksthormon niveau op i skyerne. (22)

21 Undgå kviksølv

Kviksølv er et af de giftstoffer der virkelig ødelægger din testosteron niveau. Vær forsigtig når du vælger at spise fisk. Fisk med de højeste indhold af kviksølv er tun, konge makrel, haj og sværdfisk. (23)

22 Du må ikke spise for meget protein

Det går nok imod alt hvad du før har troet, men en diæt høj på protein sænker dit testosteron niveau. Du har naturligvis behov for visse mængder af kvalitetsprotein, men der skal være en god balance mellem kulhydrater, sunde fedtstoffer og protein. (24)

23 Stop med at spise små måltider flere gange om dagen

Det går stik imod hvad alle kosteksperter siger, men hver gang du spiser, sænker du dit væksthormon- og testosteron niveau. (25)

24 Spis nok kalorier hver dag

Begrænser du dit kalorieindtag for meget, falder dit testosteron niveau. (26)

25Du må ikke gå low-carb

Nyere forskning viser, at en kost meget lav på kulhydrater sænker testosteron niveauet. Spis nok kulhydrater, men fordel dem ud på flere måltider, så du ikke hæver insulinniveauet for meget. Spis komplekse kulhydrater og kulhydrater med resistent stivelse. (27)

26Spis løg

Løg kan øge testosteron niveauet, så spis dem ofte. (28)

27Balance mellem omega-3- og omega-6 fedtsyrer

Vi spiser generelt for mange omega-6 fedtsyrer i forhold til omega-3 fedtsyrer, og det skaber problemer og ubalance i kroppen, som fører til lave niveauer af testosteron. Stop med at bruge vegetabilske olier, og spise fødevarer med vegetabilske olier. Spis flere fødevarer med omega-3 fedtsyrer. (29)

28Spis ingefær

Ingefær er godt mod mange forskellige ting, men det er nok de færreste der ved, at det også kan øge testosteron niveauet. (30)

29 Spis hvidløg

Hvidløg kan øge dit testosteron niveau. Man mener at det skyldes en af de kemiske forbindelser der er i hvidløg. (31)

30 Magnesium

Talrige undersøgelser har vist, at magnesium har en positiv effekt på at booste testoteron niveauet. Generelt får vi ikke nok magnesium gennem kosten. (32)

En kombination af den rigtige kost, træning og kosttilskud kan stimulere kroppen til at producere langt mere væksthormon og testosteron, end det normalt ville.

For de kvinder der forsøger at opbygge mere muskelmasse, er de naturlige væksthormon boostere et bedre valg fremfor testosteron boostere. Høje testosteron niveauer i kvinder, kan fremme maskuline træk. For mænd og kvinder over 50 år, kan naturligt væksthormon boostere vende aldringsprocessen. De kan fremme energi, vitalitet, bedre syn, forbedre muskelfunktionerne og meget mere. (33)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab