FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


10 Fordele ved styrketræning for kvinder

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 17:39:04

Hvis du hører til de kvinder, der gerne vil have en slank og tonet krop, er du kommet til den rigtige side. Måske er du en af de kvinder, der bruger timevis på løbebåndet eller kondicyklen, uden at opnå de ønskede resultater. Du vil blive overrasket over, hvor mange fordele der er ved styrketræning.

Kvinde der styrketræner med håndvægte

Alt for ofte, giver kvinder afkald på styrketræning som førstevalg, når de er presset på tid, men det er en stor fejltagelse.

Desværre er der også mange kvinder, der fravælger styrketræning, fordi de tror, at de ender ud med bodybuilder muskler.

Det er dog så langt væk fra sandheden, som noget overhovedet kan være. Kvinder er slet ikke bygget til at få store muskler, så du kan roligt gribe de tunge vægte.

Du kommer ikke til at ligne en bodybuilder på nogen måde. Hvis dit mål er fedttab og en tonet krop, bør styrketræning være din første prioritet.

Her er fordelene ved styrketræning for kvinder

1 Øget stofskifte

Videnskabelige undersøgelser har vist, at styrketræning øger kroppens evne til at forbrænde fedt i hvile. Derudover forbrænder muskler 3 gange så mange kalorier som fedt. Hvis du ønsker at træne smart, er styrketræning den bedste måde, at komme i form på.

2 Dine muskler bliver mere tonede

Undersøgelser har vist, at styrketræning øger muskelmassen, og reducerer din fedtprocent. Når din fedtprocent bliver lavere, får du mere tonede muskler.

3 Øget selvværd og selvtillid

Undersøgelser har vist, at styrketræning giver dig et bedre selvværd og selvtillid.

4 Reduceret risiko for knogleskørhed

Knogleskørhed er efterhånden et almindeligt problem hos ældre kvinder. Knogleskørhed bliver karakteriseret ved tab af knoglemasse som følge af calciumtab. Knoglerne bliver svagere, og kan lettere brække ved faldulykker osv. Desværre er kvinder langt mere tilbøjelige til at få knogleskørhed end mænd, alene på grund af det faktum, at kvinder mister østrogen efter overgangsalderen. Ved at implementere styrketræning som en del af hverdagen, kan man forhindre, eller ihvertfald forsinke effekten af knogleskørhed. 

5 Reduceret risiko for muskelsvaghed

Kvinder har generelt færre muskelfibre end mænd, og mister dem også hurtigt, efterhånden som de ældes. Det resulterer i massiv muskeltab. Når kvinder dyrker styrketræning, forhindrer de denne proces.

6 Øget funktionel styrke

Funktionel styrke er en nødvendighed, for at udføre dagligdagens aktiviteter. Vi løfter børnene, og bærer tunge indkøbsposer. Vi skovler sne og laver havearbejde. Alle disse opgaver kræver en vis styrke. Hvis du ikke kan udføre dagligdagens opgaver uden problemer, har du ikke en funktionel styrke. Det kan dog i de fleste tilfælde trænes op.

7 Stærkere led

Når du styrketræner, vil bindevævet omkring leddene i kroppen blive stærkere, og det øger fælles stabilitet i kroppen.

8 Reduceret risiko for skader

På grund af stærkere led, muskler og knogler, reducerer du din risiko for skader dramatisk.

9 Forbedrer dine præstiationer i andre sportsaktiviteter

Med øget funktionel styrke fra styrketræning, giver det dig fordele i mange andre sportsaktiviteter. Du bliver hurtigere, stærkere og mere smidig.

10 Vægttab

Undersøgelser har vist, at kvinder der dyrker styrketræning, på sigt taber mere fedt på maven. Hvis du ønsker et varigt vægttab, på den mest effektive måde, skal styrketræning altså være en del af dit træningsprogram. Kombiner styrketræning med cardio-træning, så du også styrker dit hjerte.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel