FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


7 sunde snacks der kan tilfredsstille din søde tand

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-06 13:56:59

Når man er på slankekur, er desserter for mange ofte en af de ting man savner allermest. Når man skal skære ned på sine kalorier, er slik, kager, chips og andre usunde fødevarer altid det første der ryger.

Heldigvis behøver du ikke at give afkald på alt hvad der er sødt. Der findes mange lækre søde sager, som man sagtens kan spise mens man er på slankekur.

Man skal dog være opmærksom på, at mådehold er nøglen til succes, så hold øje med din portionsstørrelse og kalorieindtag.

Kvinde der grovæder en kage

Her er nogle tips til sunde alternativer:

1 Frugt salat

Frugt har en naturlig sødme, og er et fremragende valg for personer på slankekur med en sød tand. At spise en bestemt type frugt, kan dog hurtig blive kedelig i længden.

Når man laver en frugtsalat hvor man blander mange forskellige typer af frugt, kommer man til at nyde en bred vifte af forskellige smagsindtryk og konsistens. Hvis du skærer frugt ud til mere end en enkelt frugtsalat, skal de forskellige frugter opbevares separat i køleskabet, og først blandes ved servering.

2 Sukkerfri chokolade mousse

Hvis du laver din egen sukkerfri chokolade mousse, er det en fantastisk måde at tilfredsstille chokolade trangen på.

3 Smoothies

Smoothies smager fantastisk, og kan både være syrlig, frugtagtig, sødt eller cremet. Brug forskellige frosne frugter sammen med rigtig juice i din smoothie. En blanding af jordbær, banan og mælk, smager næsten ligesom en milkshake. Du kan også tilføje proteinpulver til din smoothie, så den mætter i længere tid.

4 Pindis

Når du nu alligevel laver smoothie, kan du fryse noget af det ned i en form og stikke en ispind i enden. Disse snacks har et lavt kalorieindhold, og smager fantastisk på en varm sommerdag.

5 Yoghurt parfait

Almindelig fedtfattig yoghurt mikset med frugt og müesli, bestående af havregryn, nødder og honning, giver en yderst velsmagende parfait. Lav din parfait lagvis i et højt glas, så er den også visuel spændende.

6 Chokolade dyppede jordbær

Dette er en god måde at tilfredsstille den søde tand på. Du får smagen af chokolade, mens hovedparten er frugt, så det har ikke den store indvirkning på dit kalorieindtag. Du kan også dyppe andre frugter i chokolade. Bananer og pærer er et par velsmagende favoritter.

7 Bagte æbler med kanel og muskatnød

Skær kernerne ud af æblerne og fyld dem eventuelt med rosiner, og drys med kanal og muskatnød. Bag æblerne ved 200 grader i ca. 15 min. Det smager fantastisk.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred