FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


15 gode råd fra nogle af bedste trænere i verden

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 18:09:01

I fitness verdenen, såvel som med alt andet i livet, gælder det om at bevæbne sig med de bedste imformationer, der kan hjælpe os med at opnå et hvilket som helst mål på den korteste mulige tid, og med de bedste resultater.

Man kan lære meget af professionelle rådgivere og atleter, hvis karriere afhænger af gode resultater. Der findes mange eksperter over hele verden, som ligger inde med brugbar viden vi kan suge til os, når vi vil opnå noget bestemt.

Her får du nogle fantastiske råd, som muligvis kan hjælpe dig med at opnå dine målsætninger med din træning.

Personlig træner holder benene på kvinde der laver mavebøjninger

1 Glem alt om den meget omdiskuterede "Fat-Burning Zone"

"Lad være med at bekymre dig om den nøjagtige procendel af fedt, du forbrænder under din træning. (dvs. at træne i den såkaldte fedtforbrændingszone). Fokuser i stedet på den samlede kalorieforbrænding (indbefatter de antal kalorier du forbrænder under og efter en intens styrketræning eller cardio-træning). Sæt fokus på den samlede mængde kalorier du forbrænder i løbet af et døgn, kontra de kalorier du indtager. Træn så hårdt du kan, i så lang tid som muligt. Det er bedre at træne i en time for fuld knald, end 2 timer på 80%. Lad være med at gøre noget halvt. Når du giver dig 100% hver gang, giver klart de bedste resultater i sidste ende, og du kommer i meget bedre form.

2 Kom i form indvendig og udvendig

Lad være med at kigge på dig selv i spejlet hele tiden, eller hoppe på vægten efter hver træningstime, for at få feedback på om din træning virker. Det er meget vigtigere, at fokusere på hvordan motion giver dig meget mere energi, vide med dig selv, at du bliver sundere og mindre stresset for hver træningstime. Resultaterne fra din træning kommer helt automatisk, hvis du er vedvarende. Nyd din træning, og din bevidsthed omkring, at du gør noget godt for din krop og sjæl.

3 Start din dag med at motionere

Får din alt for travle tidsplan overtaget over din planlagte træningrutine? Start din dag med motion. Forskningen har vist, at de personer der træner om morgenen, er de personer der træner mest. Svaret på dette er, at man er mindre tilbøjelig til at komme med diverse undskyldninger. Hvis man hopper i løbeskoene, tager i fitnesscenter eller i svømmehallen når man stiger ud af sengen, kan der ikke komme noget i vejen, som der oftest gør senere på dagen. Stå en time før op og gå en time før i seng, så er der ingen undskyldninger.

4 Træn fordi det er sjovt

Hvis du hører til den del af befolkningen, som synes maskinerne er kedelige, kommer du aldrig ind i en god træningsrutine, og du yder sikkert heller ikke dit bedste. Motivationen forsvinder hvis man laver noget, man egentligt ikke synes er sjovt. Find alternative træningsmetoder. Prøv de forskellige holdtræninger, svømning, tennis, dans osv. Bliv ved med at søge, indtil du finder det du bedst kan lide. Det er den sikreste måde at fastholde sin træningsrutine på, og opnå de gode resultater.

5 Pump noget mere jern

Et af de bedste tips man kan give, til alle dem der ønsker at ændre formen på deres krop, er at løfte vægte. Hvis dit mål med din krop er at se tonet ud, og tabe fedt rundt om maven, skal du kombinere cardio-træning med vægttræning. Hvis du træner intensivt, kan du starte med 20 minutters cardio-træning efterfulgt af 30 minutters vægttræning. Du er færdig på 50 minutter og kommer i dit livs form.

6 Lyt til din krop, ikke til din hjerne

Din krop ved altid bedre end din hjerne. De dage, hvor du absolut ikke har lyst til at træne, og har tusind undskyldninger for ikke at komme ud af døren, er det din hjerne der taler. Din krop længes altid efter bevægelse. Tag en dyb vejrtrækning og kom afsted. Du vil elske det bagefter.

7 Træn flere muskler på samme tid

Når du sammensætter din vægttræning, skal du fokusere på de øvelser der træner flere muskler på samme tid. Kroppens muskler er designet til at arbejde sammen som en velsmurt maskine. Isolationsøvelser i maskiner, træner kun en muskelgruppe af gangen, og det får kroppen til at arbejde på en unaturlig måde. Brug frivægte, kabelmaskinerne og vægtstænger, lav armbøjninger, planken og pull-ups. Sammensatte bevægelser gør dig meget stærkere, mere eksplosiv og mere tonet end noget andet.

8 Del dine målsætninger med din træning med andre

Når du deler dine målsætninger med andre, holder du dig selv ansvarlig for din træning. På den måde kan du lettere holde motivationen, også fordi du ikke vil tabe ansigt. Når man siger tingene højt bliver det virkeligt, og kan ikke bare ændres i hjernen fordi man mister lysten til træning i en periode. Når du holder tingene for dig selv, er det for nemt at ændre på. Når du deler dine mål med andre, vil de også støtte og motivere dig, og et netværk på den måde er helt fantastisk. Du vil sikkert også opleve at dit netværk kommer med gode forslag baseret på deres egne erfaringer og ekspertise.

9 Træning opvejer ikke en dårlig kost

Alt for mange saboterer deres hårde indsats i træningscentret, ved at spise forkert. Om det er overspisning, junk-food eller underspisning, forårsager det de samme skader på din krop. Det er ikke ok at spise forkert, bare fordi man træner. Du skal intage masser af grøntsager, magre proteiner, gode og sunde fedtstoffer, masser af fibre, begrænse dit indtag af forarbejdede fødevarer, fastfood, sukker, stivelsesholdige fødevarer, og fødevarer med det usunde fedt. Du vil opleve fantastiske resultater på rekordtid, hvis du spiser rigtig samtidig med at du træner.

10 Skru op for intensiteten

Hvis du ikke opnår de resultater med kroppen, du satte næsen op efter, træner du ikke hårdt nok. Hvis det ikke føles hårdt og gør ondt hele tiden, så er det fordi det ikke er det. Du opnår meget bedre resultater, ved f.eks. at køre 15 minutter på kondicykel, hvor det gør ondt hele tiden, end ved en time på kondicykel, hvor det mere eller mindre er behageligt. Hvis du træner med vægte og tager 10 gentagelser, skal det gøre så ondt, at du næsten ikke kan tage den sidste. Hvis du træner Body Pump, og kan udføre en hel øvelse uden at tage en lille ekstra pause, så skal du have mere vægt på. Træning skal være hårdt hvis du vil opnå gode resultater.

11 Hold dig til 2-dages reglen

I en travl hverdag, kan det nogengange være svært at komme afsted til træning. Måske er man på ferie eller forretningsreje, men reglen bør være, at der aldrig må gå mere end 2 dage uden træning. Tag løbeskoene med i tasken, og kom afsted. Man kan altid planlægge sin tid, så man får en halv time til træning om dagen, også selvom man er på ferie eller forretningsrejse. Løbesko fylder ikke meget i kufferten.

12 Selv små ændringer kan medføre gode resultater

Når det kommer til kost eller træning, kommer resultaterne ikke natten over. Lav små ændringer for varige resultater. De fleste vil se resultater af træning og kostændring indenfor to uger, men alle kan se resultater indenfor seks uger. Hvis du aldrig har trænet før, kan du prøve at starte op med en 10 minutters gåtur inden hvert måltid. Det bliver til en times fysisk aktivitet dagligt, eller 420 minutters motion hver uge. Lidt har også ret, og selv små ændringer kan vise store resultater.

13 Planlæg en uge frem

Planlæg din træning for en uge af gangen. Erfaringen viser, at du er mere tilbøjelig til at følge dit træningsprogram når det er planlagt på forhånd, fordi du holder dig selv op på det. Hvis du ikke planlægger dine træningsdage, bryder du jo ikke noget ved at blive hjemme, hvorimod du får dårlig samvittighed ved at droppe en planlagt træning. Det kan give dig motivationen til at komme afsted, selvom du måske hellere vil bruge tiden på afslapning.

14 Mad er kroppens brændstof

Tænk på din mad som brændstof til kroppen. Mad skal ikke bruges som belønning, fordi du har trænet hårdt. Mad skal heller ikke bruges til at tilfredsstille dine smagsløg eller søde tand. Spis kun det kroppen har brug for. Hvis du propper dig med kager, slik eller junk-food efter en hård træning, har det hele jo alligevel været spildt.

15 Sæt mål for din træning

Hvis du ikke sætter mål for din træning, kan det være svært at opretholde motivationen. Det kan være alt fra kortsigtede mål, om at træne tre gange om ugen, at tabe 5 kg inden julefrokosten eller at kunne løbe 5 km indenfor to måneder. Uden mål i livet, bliver livet let bare sådan lidt la la. Når du sætter dig selv nogle mål, ved du altid om du bevæger dig i den rigtige retning, og så giver din træning mening. Dette gælder også for de fleste andre aspekter i livet.  

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel