FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


5 sunde drikkevarer for vægttab

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2021-05-15 15:45:25

De fleste der laver en livsstilsændring i kosten med henblik på vægttab, har tendens til kun at have fokus på kosten, kontra de kalorier de forbrænder i løbet af dagen. Ofte glemmer de alle de skjulte kalorier, der findes i drikkevarerne, fordi de ikke teknisk set går indunder fødevarer. Problemet er bare, at mange drikkevarer indeholder rigtig mange kalorier, faktisk ligeså mange som et helt hovedmåltid. Hvis vi så blev ligeså mætte af at drikke en Cafe Latte eller en Pina Colada, var problemet ikke så stort, men virkeligheden forholder sig anderledes. Vi spiser ikke mindre, når vi drikker kalorieholdige drikkevarer, og så opstår problemet, fordi vi pludselig indtager mange flere kalorier, end vi kan forbrænde på en dag. Det får bare vægten til at få op og op.

En kop te

De værste syndere er naturligvis alkohol, sodavand, energidrikke, sportsdrikke, juice, saftevand, kaffe og te med mælk og sukker. Udover at alkohol indeholder mange kalorier, sænker det også dit stofskifte, og øger din appetit, så alkohol er dobbelt op på den dårlige måde. Hvis du gerne vil have succes med dit vægttab, skal du enten vælge de sunde drikkevarer, eller skære tilsvarende ned på dit kalorieindtag fra maden. Du kan jo spørge dig selv, om en halv liter cola er værd at skippe aftensmaden for?

Sunde drikkevarer for vægttab

1 Vand og masser af det

Vand er, og vil altid være det absolut bedste, når man gerne vil tabe sig. Det bedste ved vand er, at det er ganske gratis, indeholder absolut ingen kalorier, og man altid har adgang til det. Flere undersøgelser har vist, at hvis du drikker meget vand i løbet af dagen, spiser du også mindre til måltiderne. Hvis du drikker vand med isterninger, øger du også dit stofskifte, fordi kroppen skal bruge energi på at varme vandet op. Undersøgelser har vist, at hvis du drikker to glas isvand ekstra dagligt, kan du øge dit stofskifte med op til 15%. Det er gratis forbrændte kalorier, som du på ingen måde skal arbejde for. Det er dog ikke den eneste årsag til, at vand absolut bør være dit første valg, når det kommer til drikkevarer. Vand renser toksiner ud af systemet, som kan reducere inflammation i kroppen. Vand sørger for, at du ikke får væskeophobninger i kroppen, og du holder din hud sund og smuk. Dehydrering fører til mangel på energi, grim og kedelig hud, forstoppelse og manglende koncentrationsevne. Drik minimum 8 glas vand om dagen, så opnår du de bedste resultater. (1)

2 Te

Både sort te, grøn te, rød te, urtete og hvid te er sunde drikkevarer, når man ønsker at tabe sig. Disse te-typer indeholder forskellige forbindelser, som øger fedtforbrændingen. De indeholder også vigtige antioxidanter, vitaminer og mineraler, som mindsker risikoen for flere alvorlige sygdomme, samt flere forskellige kræftformer. Drik et par kopper af disse te-typer dagligt.

3 Sort kaffe

Sort kaffe i moderate mængder (maks. 4-5 kopper om dagen), hører til en af sundeste drikkevarer i verden. Sort kaffe har flere gavnlige virkninger for din sundhed. Kaffe indeholder ligesom grøn te også antioxidanter, og koffein, som både stimulerer dit stofskifte og øger kalorieforbrændingen. Kaffe indeholder næsten ingen kalorier, medmindre du kommer mælk eller sukker i den, og hvem har ikke brug for en kop kaffe eller to at vågne på?

13 grunde til at kaffe er godt for dig

4 Grøntsagssaft

Grøntsagssaft hører absolut til de sunde drikkevarer, når du vil have succes med dit vægttab. Grøntsagssaft indeholder masser af vitaminer og fibre, og giver alle de ernæringsmæssige fordele som frugtsaft, men med meget færre kalorier. Et glas grøntsagssaft indeholder ca. 50 kalorier, hvor et glas appelsinjuice indeholder ca. 130 kalorier. Lav din egen grøntsagssaft, så du ved det er naturligt og uden nogen former for tilsætningsstoffer.

5 Sunde smoothies

Smoothies kan være et sundt valg, hvis de laves på den rigtige måde. Smoothies indeholder både calcium, vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre. Færdiglavede smoothies indeholder ofte mange kalorier og andre tilsætningsstoffer, og er ofte lavet på koncentrat frem for friske frugter. Lav dine egne smoothies, hvis du vil sikre et vægttab. Brug skummetmælk, sojamælk, mandelmælk eller fedtfattig yoghurt og isterninger som base. Smoothies bør ikke være en drik, der skal tilfredsstille din tørst, men nærmere betragtes som et mellemmåltid eller måltidserstatning, da de kan inholde forholdsvis mange kalorier. Smoothies kan også tilfredsstille den søde tand, og det er uden tvivl meget bedre, at drikke en smoothie, end at spise en kage eller en chokoladebar.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred