FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Den sundeste juice på markedet

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-25 12:48:16

De fleste af os elsker et glas kølig indbydende og farverig juice, men er det nu også sundt for os? Det er jo lavet på frugt, ergo må det være sundt for os. Langt de fleste juice indeholder så meget sukker, at det kan sammenlignes med flydende slik. Du får selvfølelig en masse vitaminer og næringsstoffer, når du drikker juice, men det er vigtigt at kende forskellen på de sunde og de virkelig usunde.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og det er naturligvis ingen undtagelse, når vi taler om juice.

Glem alt om de billige juicer, der er lavet på koncentrat. 100 procent ren juice skiller sig klart ud som de ernæringsmæssige beste på markedet.

Fire forskellige juice

Vi kigger her på, hvilke juice der er de sundeste, og hvilke der er de værste for din sundhed.

1 Den absolut bedste juice er grøntsags juice

Grøntsags juice er super god, når man gerne vil øge sit daglige indtag af grøntsager. Mange har nemmere ved at drikke sine grøntsager, end at spise dem, og her er grøntsags juice et godt alternativ. Du bør dog aldrig skifte indtaget af grøntsager helt ud med grøntsags juice. Grøntsags juice indeholder masser af vitaminer og mineraler, men har et lavere fiberindhold end naturlige grøntsager. Fibre er vigtige for dit tarmsystem, immunforsvar, blodsukker og vægtkontrol. Når du vælger en grøntsags juice, skal det være ren grøntsager med et lavt natrium indhold.

2 Den bedste 100% ren frugtjuice

Skal du vælge en frugtjuice, skal det være 100% ren frugtjuice, og der må ikke være tilsat kunstige sødestoffer. 100% ren frugtjuice er en god kilde til vigtige næringsstoffer. Frugtjuice indeholder ikke den samme mængde fiber og phytonutrients som naturlige frugter. Frugtjuice indeholder også masser af fruktose og kalorier, så dit indtag af juice bør begrænses til et glas om dagen.

Ren juice af citrusfrugter får den absolut højeste score, fordi de ikke indeholder så mange kalorier, og har et højere indhold af essentielle næringsstoffer som listet herunder:

C-vitamin: Appelsinjuice og grapefrugtjuice, har det højeste indhold af en af ​​de mest kraftfulde antioxidanter, nemlig C-vitamin. C-vitamin hjælper med, at neutralisere de frie radikaler, og bekæmper derved celle-og vævsskader, der kan føre til sygdomme.

Kalium: Efter sveske juice, har citrusjuice det højeste niveau af kalium, som spiller en vigtig rolle i bekæmpelse af hjerte- og karsygdomme.

Folinsyre: Appelsinjuice indeholder den højeste mængde af folinsyre. Folinsyre er kendt for at beskytte fosteret imod misdannelser. Folinsyre kan også sænke niveauet af homocystein i kroppen. Homocystein er en aminosyre, som er en af byggestenene i proteiner. Homocystein bliver produceret i kroppen. Indenfor de senere år, er man blevet opmærksom på, at homocystein kan give risiko for hjerte- og karsygdomme. Homocystein kan i store mængder, give skader på blodårerne, og øge tempoet på åreforkalkningsprocessen. Højt homocysteinniveau fører også til, at blodet lettere koagulerer ("størkner"). Alt dette øger risikoen for blodpropper i hjertet, hjernen og andre steder.

A-vitamin: Citrusjuice indeholder mere A-vitamin end andre juicer. A-vitamin, hjælper med, at danne og opretholde en sund hud, stærkt immunforsvar, tænder, knogler, øjne, blødt væv og slimhinder.

Thiamin også kaldet B1-vitamin: Citrusjuice har også det højeste indhold af Thiamin. Alvorlig man­gel på thiamin kan forårsage mental for­virring, muskelsvækkelse, væskeophobning, forhøjet blodtryk, gangbe­svær og forstyrrelser i hjerterytmen.

Fosfor: Fosfor som også findes i citrusjuice, er af helt afgørende betydning for mennesket. Mangel på fosfor kan give muskelsvaghed, og knoglesvind.

3 Andre sunde frugtjuice

Ganatæble-, kirsebær- acaibær- sveske- og rød grapejuice er alle gode valg, når det kommer til valg af sunde frugtjuice. Disse juicer har godt nok et højt sukker- og kalorieindhold, men de giver dig vigtige antioxidanter, vitaminer og mineraler. Begræns dit indtag til et glas om dagen.

4 Smoothies er et godt alternativ til juice

Et godt alternativ til de forskellige juicer du kan købe, er en sund hjemmelavet smoothie. Du bibeholder alle vitaminer, mineraler og antioxidanter fra frugterne, når du laver din egen smoothie, og ønsker du en tyndere konsistens, kan du tilsætte vand og isterninger til din smoothie.

5 Den værste juice er frugtjuice lavet på koncentrat

Størstedelen af frugtjuice lavet på koncentrat, indeholder kun en minimal mængde af frugtsaft, og er i stedet tilsat vand og kunstige sødemidler. Ernæringsmæssigt kan disse juice sammenlignes med sodavand. De har et højt indhold af sukker og kalorier, og meget lavt indhold af næringsstoffer.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred