FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Raw Food og smoothies

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-02 12:11:26

Hvis du hører til de personer, der går rundt med et ønske om, at afprøve Raw Food konceptet, er smoothies faktisk en af de nemmeste måder, at tilberede dine rå fødevarer på. Det vil helt sikkert gøre din nye livsstil nemmere, mere vellykket, og samtidig forbedre din generelle sundhed og velvære. Du kan enten vælge at drikke smoothies hver dag, eller som andre gør, indføre en hel almindelig juice dag hver uge, også kaldet en juice 'fest' eller juice fastedag.

Alle de sunde fibre som grøntsager indeholder, kan nogle gange være lidt hård for kroppen at fordøje, og specielt i begyndelsen. Kroppen vænner sig dog hurtigt til den store mængde fibre, så det er kun i begyndelsen du måske oplever fordøjelsesproblemer. Saftfremstilling af grøntsager og frugter, forbedrer optagelsen af alle de vigtige næringsstoffer. Denne måde at indtage maden på, er især vigtigt i begyndelsen, når du beslutter dig for at leve efter Raw Food konceptet.

Fire forskellige lækre sunde smoothies

De fleste mennesker har ikke nogen speciel god fordøjelse, og kroppen er ikke vant til at skulle optage de mange næringsstoffer. Når du presser dine frugter eller grøntsager, skal du gøre det på lav hastighed. Derved nedbrydes cellevæggen i dine frugter og grøntsager, og du har nemmere ved at optage næringsstofferne.

Raw Food specialister anbefaler, at du drikker en halv liter pressede grøntsager dagligt. Hvis du har en juice fest dag, skal du have dobbelt så meget. Drik noget af det når sulten melder sig, eller del det ud på 3 hovedmåltider.

Der er som regel en del arbejde forbundet med saftpresning. Derfor er det en god ide', at presse saft til 2-3 dage af gangen. Grøntsagssaften kan sagtens holde sig i køleskabet, hvis du opbevarer det i en lukket beholder.

Bedste grøntsager til Saftpresning

De mest kraftfulde ingredienser til din juice, er de mørkegrønne bladgrøntsager. Disse grøntsager smager ikke så godt, som de grøntsager vi er vant til at spise. For at kompensere for dette, kan du tilføje to gulerødder, en citron og et æble.

Eksempel på gode grøntsager. (alle økologiske og skal vaskes grundigt):

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred