FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Hvad er en Raw Food Diæt?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-07 11:34:00

En Raw Food diæt, er en kost hvor mindst 75% af ingredienserne er rå og ubehandlede. I en Raw Food diæt anvender man madlavningsmetoder, der ikke ødelægger næringsstofferne, i de fødevarer der anvendes. Det meste af maden indtages råt eller meget let kogt.

Tilhængerne af Raw Food mener, at der er mange sundhedsmæssige fordele ved indtagelse af en helt rå kost. Den største fordel ved indtagelse af en sådan kost er, at der er flere forbedringer i den generelle sundhed i en person. Den enkeltes vægt begynder at normalisere sig, da de fleste ubehandlede fødevarer, har et meget lavt fedtindhold.

Blandet grøntsager

Når man indtager ubehandlede fødevarer, eliminerer man forbruget af kemiske konserveringsmidler, og andre unødvendige tilsætningsstoffer. Raw Food giver den enkelte person masser af essentielle næringsstoffer. Når vi tilbereder vores fødevarer på normal vis, ændrer varmen sammensætningen af fødevarerne, som gør det vanskeligt for kroppen at omsætte.

Raw Food består af naturlige fødevarer, og kroppen er udstyret til, at omsætte alt maden. Alle affaldsstoffer bliver nedbrudt, og derved ikke ophobet i kroppen. Dette medvirker til en rigtig god fordøjelse, og giver masser af energi til kroppen. Raw Food stabiliserer mavesyreproduktionen, og styrker fordøjelsessystemet.

Selv om nogle Raw Food entusiaster, har mulighed for at tilføje en lille del af kogte fødevarer til deres kost, er de fleste enige om, at hvis du gør det, ændres den balance der er skabt i kroppen.

De fleste Raw Food opskrifter til nybegyndere, består af store portioner af frugt. Frokosten kan være en salat, og så kan man så spise kogt mad som det sidste måltid på dagen. Vær omhyggelig med at vaske alle dine rå fødevarer, specielt hvis de ikke er økologiske, så du slipper af med eventuelle rester af pesticider og lignende kemikalier.

Der er et par kosttilskud du bør tage, hvis du går over til Raw Food, da denne form for diæt ikke helt opfylder alle de anbefalede vitaminindtag. B12-vitamin, kobber og zink. Det er vigtigt, at du taler med din læge, inden du beslutter dig for at indtage vitamintilskud.

Når det kommer til andre næringsstoffer, imødekommer Raw Food alle de menneskelige behov.

Som i enhver anden kostændring, er det vigtigt at starte langsomt med Raw Food diæten. Når du begynder at indføre rå fødevarer til din kost, er der en stor sandsynlighed for, at dit system vil reagere på det. Dit fiberindtag vil blive øget, og det sætter dine tarme på overarbejde. Det skal kroppen lige vænne sig til. Rå og kogte fødevarer, når de indtages sammen kan forårsage fordøjelsesbesvær. Derfor vil der i de første uger af skiftet over til den nye kost, være risiko for at du føler dig en smule sløj, og måske også lidt mere sulten end du plejer at være.

Raw Food konceptet anses for at være en af ​​de sikreste, og sundeste måder at tabe sig på. Denne diæt er fuld af naturlige vitaminer, mineraler, antioxidanter og enzymer, der hjælper dig med at tabe dig, og samtidig forbedre din generelle sundhed.

Rå fødevarer kan hjælpe til med at afgifte den menneskelige krop, så du undgår inflammation i kroppen.

Kan Raw Food helbrede kræft?

Raw Food og helbredning af kræft er en behandlingsmulighed, der først for nylig er blevet afprøvet, og med nogle overraskende resultater. En række af personer med kræft, der er overgået til Raw Food diæten, har oplevet betydelige forbedringer i deres sygdom. Eksperter mener, at en del af dette har at gøre med det faktum, at rå fødevarer stadig anses for, at være levende hvad angår enzymaktivitet. Det høje næringsindhold opbygger ​​immunsystemet i kroppen - hvilket er den primære vej til at bekæmpe kræft. At blive helbredt for kræft alene ved at ændre kosten, er dog højst usandsynligt.

Hvad skal en Raw Food diæt indeholde?

Der findes en række forskellige rå grøntsager, der er kendt for at være særligt gavnligt for den menneskelige krop. Enhver Raw Food diæt udgør et sortiment af nødder, grøntsager, frø, kerner, urter og krydderier. Retningslinjerne for Raw Food konceptet er, at opretholde en ration på omkring 85% rå fødevarer og 15% tilberedte fødevarer. Den rå del af kosten vil indeholde nødder, frisk frugt og grøntsager sammen med olivenolie og hørolie, mens 15% vil bestå af soja ost, dampede ris mælk, eller lynstegte grøntsager, dampet eller bagt kartoffel og brød.

Forskning bag Raw Food diæter

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred