FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Vegetar i detaljer

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-20 12:25:47

Vegetarer spiser ikke kød, fjerkræ, vildt, fisk, skaldyr, krebsdyr eller biprodukter fra slagtning. Når du har fuldstændig styr på det grundlæggende, og er begyndt at nyde alle de lækre alternativer til kød og fisk, er der nogle ting du bør overveje:

Traditionel ost er lavet med animalsk osteløbe, der stammer fra en kalvemave. De fleste danske oste bliver dog nu lavet med osteløbe produceret af mikroorganismer, og det er vi vegetarer glade for. Det du skal være opmærksom på er, at nogle af de importerede oste ikke er velegnet til vegetarmad, herunder Parmesan og Gorgonzola. Derfor skal du finde alternativer til disse ostetyper. (1)

Kvinde der holder skål med sund salat

De fleste vegetarer vælger økologiske æg, eller æg fra fritgående høns, fordi langt de fleste andre æg er produceret i intensive landbrugssystemer, der anses for at være grusom mod hønsene.

Det er ikke svært, at finde økologiske æg eller æg fra fritgående høns. Du kan stort set købe dem i de fleste fødevarebutikker.

Der findes også en masse produkter, der indeholder æg, som du skal være opmærksom på. Det kan være kager, tærter og færdigretter. Hvis du køber disse, skal du sørge for at købe dem økologisk. Hvis varedeklarationen bare siger æg, kan du godt gå ud fra, at de ikke er økologiske eller fra fritgående høns.

Gelatine er fremstillet af animalsk ledbånd, sener og knogler. Det findes i masser af forskellige typer af slik, desserter og meget fedtfattige produkter. Det bør være anført i varedeklarationen.

Animalsk fedt, er fedt taget fra et dødt dyr. Oksetalg og svinefedt er typer af animalsk fedt, men vegetarisk talg er tilgængelig og er ganske udbredt. Husk igen, at tjekke varedeklarationen.

Masser af E-numre kan være fremstillet af døde dyr, så det skal du også tjekke. (2)

Veganere undgår alle animalske produkter, herunder æg, mælkeprodukter, honning og non-food produkter som uld og læder. Mange vegetarer er også bevidste om at reducere mængden af ​​mejeriprodukter og andre animalske produkter i deres kost.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred