FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


12 fødevarer, der gør dig klogere

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2016-01-13 10:38:03

Disse fødevarer kan optimere din hukommelse, give dig bedre resultater til test og eksamen, forbedrer dit humør, og styrker dit immunforsvar.

Hvis du lægger disse fødevarer på din tallerken, kick-starter du din hjerne på ingen tid. Det bedste af det hele er, at de også smager godt, så der er slet ingen undskyldning for ikke at spise dem. Hvem kan ikke godt lide bær, chokolade og æg?

Lad de naturlige kemiske forbindelser, vitaminer, mineraler og antioxidanter i disse lækre fødevarer, fungere som forbedring af din hjernes sundhed, rense din krop for kræftfremkaldende frie radikaler og pesticider, smide depressionen langt væk, og forbedre dit immunforsvar. Husk at købe de økologiske fødevarer, når det er muligt. Undersøgelser har vist, at pesticider og andre unaturlige stoffer sænker børns IQ.

Klog Hjerne

1 Bær

Bær er hjerneboostere af flere forskellige årsager. Hindbær og blåbær indeholder stoffet anthocyanin, der beskytter hjernens neuroner, som er tæt knyttet til hukommelsen. Jordbær indeholder kemiske forbindelser som opbygger og styrker langtidshukommelsen. Undersøgelser har vist, at hvis man spiser 150 gram blåbær om dagen, forbedrer man markant sin hukommelse på blot et par måneder. (1) (2)

2 Æbler

Æbler er en fantastisk frugt, der indeholder flavonoider såsom catechiner. Catechiner kan beskytte hjernen imod skadelige kemikalier. De skadelige kemikalier findes i almindelige dagligdagsfødevarer, de fleste mennesker spiser hver dag. Her er det selvfølgelig igen vigtigt, at vælge de usprøjtede eller økologiske æbler. Catechiner findes i skrællen af æblerne, og disse ødelægges af pesticider fra de kemiske landbrug. Æbler er også kendt for at styrke immunsystemet, som det engelke ordsprog siger "an apple a day keeps the doctor away" oversat "Et æble om dagen holder lægen væk". (3)

3 Mørk chokolade

Flavonol forbindelserne i mørk chokolade forbedrer dit kredsløb, og fremmer en bedre blodgennemstrømning til hjernen. Det kan forbedre dine matematiske færdigheder. Undersøgelser viser, at de personer der spiser mørk chokolade eller drikker kakao dagligt, har en bedre hukommelse, og er mindre tilbøjelige til at føle sig trætte og mentalt drænet. (4)

4 Græskarfrø

Græskarfrø er små guldskatte fyldt med tryptophan, som er en afgørende byggesten for hjernens sundhed, og bruges til at fremstille serotonin. Serotonin er et naturligt stof i hjernen og kroppen, der virker både som neurotransmitter og et hormon. Serotonin spiller en afgørende rolle for dit humør, hukommelse, søvn, fordøjelse og hjernes generelle sundhed. (5) (6)

5 Chilipeber frugter

Chilipeber frugter er sprængfyldte med capsaicin, der er mest berømt for dets anvendelse som et naturligt stof, der bekæmper fedt på kroppen og samtidig har en smertestillende effekt. Den menneskelige hjerne er faktisk fyldt med receptorer for capsaicin, der frigiver stress-reducerende endorfiner, hvilket gør det lettere for os at fokusere og koncentrere os. (7)

6 Svinefedt

Den rigtige type af svinefedt, kan rent faktisk gøre underværker for din hjerne, og specielt for dit humør. Fedt indeholder oliesyrer, som sænker risikoen for depression. Svinefedt er også en god kilde til D-vitamin, og indeholder hormoner der kan afværge demens. For at få det sunde fedt, skal du købe økologisk svinekød eller kød fra friluftsgrise. (8)

7 Rosenkål

Rosenkål er ikke for alle, men man bør faktisk spise det alligevel. Rosenkål booster dit immunsystem, og beskytter nye hjerneceller. Rosenkåls inhold af antioxidanter, bekæmper de kræftfremkaldende frie radikaler, som er affaldsprodukter produceret af kroppen, når den omdanner fødevarer til energi. (9)

8 Grønkål, broccoli og blomkål

Ligesom rosenkål, indeholder grønkål, broccoli og blomkål stoffer der holder din hjerne skarp og ung. Disse grøntsager kan man sagtens dyrke i sin egen køkkenhave, så man ved de ikke er sprøjtet.

9 Friske roer

Roer bidrager med B-vitamin til hjernen. Dette vigtige næringsstof booster din hjerne til hurtigere, at behandle data og sortere i din langtidshukommelse. Friske roer indeholder et naturligt antidepressiv stof! Roer indeholdr stoffet folat, som også beskytter din hjerne. (10)

10 Omega-3 fedtsyrer

Din hjerne og krop elsker omega-3 fedtsyrer. De flerumættede fedtstoffer beskytter din hjerne imod accelereret ældning og hukommelsestab, og bekæmper depression og dårligt humør. Ansjoser indeholder 10 gange flere omega-3 fedtsyrer end f.eks. tun. Ansjoser er dessuden pakket med D-vitamin og calcium. (11)

11 Økologiske æg

Økologiske æg, har ligesom ansjoser et meget højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Æg er rigtig godt for hjernen. Økologiske æg, og æg fra fritgående høns på græs og enge, indeholder mere en dobbelt så mange omega-3 fedtsyrer, og 3 gange flere E-vitaminer samenlignet med buræg og skrabeæg. E-vitamin er antidepressiv, og kan forhindre Alzheimers. 

12 Grøn te

Grøn te indeholder aminosyren L-theanine, som er i stand til at krydse blod-hjerne-barrieren. L-theanine øger aktiviteten af ​​den inhiberende neurotransmitter GABA, som har angstdæmpende virkning. Det øger også dopamin og produktionen af alfa bølger i hjernen. Undersøgelser viser, at koffein og L-theanine kan have synergetiske virkninger. Kombinationen af ​​de to kan forbedre funktionen af hjernen. (12)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab