FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


5 fejl mange laver i deres træning

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 18:10:10

Motion i almindelighed, er selvfølgelig super godt for din generelle sundhed, men alt for mange mennesker i Danmark har stillesiddende arbejde og dyrker ikke motion i fritiden. Denne artikel er ikke for dem, men for folk der har taget skeen i den anden hånd og dyrker regelmæssig motion og styrketræning.

Du har sikkert en klar forestilling omkring hvordan du ønsker din krop skal se ud. Hvis du føler du er langt fra målet, laver du måske en af nedenstående 5 fejl i din træning.

Det er ikke ligegyldigt hvordan man træner, hvis man ønsker kroppen skal se ud på en bestemt måde.

Kvinde der træner forkert

5 Træningsfejl mange laver

1 Du laver alt for meget cardio træning

Hører du til dem der bruger mellem 30-60 minutter dagligt eller mere på løbebåndet, kondicyklen eller cross-traineren? Opnår du ikke de ønskede resultater? Det er der en simpel forklaring på. Hvis ikke du kombinerer styrketræning med din cardio-træning, bliver vejen til den perfekte krop meget lang.

Cardio-træning er rigtig godt for kroppen. Det styrker dit hjerte, giver dig en god kondition og øger dit stofskifte. Det cardio-træning ikke kan gøre alene, er at give din krop den perfekte form.

30 minutters cardio om dagen, 3-5 dage om ugen, er alt hvad du behøver. De andre 30 minutter eller mere, skal bruges på styrketræning, med fokus på bestemte muskelgrupper på bestemte dage. Den eneste muskelgruppe du kan træne hver dag er dine mavemuskler. Det kan du fordi de restituerer meget hurtigere end de andre muskelgrupper. 

Miks din cardio-træning med intervaltræning. På den måde får meget mere ud af din cardio-træning, samt forbrænder mange flere kalorier, selv efter endt træning. Intervaltræning kan også være holdtræninger som BodyAttack og BodyCombat, hvor du i perioder får pulsen meget højt op. Miks din træning hvis du vil opnå resultater meget hurtig.

2 Du udfordrer ikke dig selv nok

Lang de fleste mennesker udfordrer simpelthen ikke sig selv nok under træningen. Mange har den samme træningsrutine uge efter uge, hvor de kører med samme vægt og gentagelser. Hvis ikke du ændrer din træning og løfter enten tungere og tungere, eller tager flere og flere gentagelser, ender du på et plateau hvor du aldrig kommere videre fra. Kroppen vænner sig lynhurtig til den træning du laver. Det tager ikke mere end tre uger, så hvis du ikke ændrer noget derefter, sker der ikke ændringer i kroppen. Det er vigtigt, at du indarbejder nye øvelser i dit træningsprogram som kroppen ikke er vant til.

3 Du løfter ikke tunge nok vægte

Alt for mange, både mænd og kvinder anvender alt for lette vægte i deres træning. Hvis du kan tage mere end 15 gentagelser i den maskine du bruger eller med løse vægte, har du ikke nok vægt på. Det skal gøre ondt når man træner, og det skal være svært at tage de sidste 3 gentagelser. Hvis ikke du laver mærkelige ansigtstrækninger ved de sidste tre gentagelser, har du simpelthen ikke nok vægt på.

4 Du løfter for tungt

Når man træner med for tunge vægte, udøver man som regel ikke øvelserne korrekt, og får derfor ikke trænet den muskel man burde arbejde med. Du skal ikke arbejde med dit ego, men sætte fokus på at træne musklerne korrekt. Når vægten er for tung, træner man tit kun en del af musklen. På den måde opnår man ikke at få de lange flotte muskler. Man putter også sig selv i risikogruppen for skader, som kan sætte en stopper for træningen i en periode.

5 Intensiteten i din træning er for lav

Hvis du er meget social mens du træner, eller holder for lange pauser, går intensiteten af træningen ned, og du får ikke det samme ud af det. Du kan bruge tid på social samvær og mobiltelefonen når træningen er veloverstået, og i stedet fokusere på de muskelgrupper du træner. 

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel