FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Laver du en af disse 4 fejl med din træning?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-23 19:09:51

Hvis du hører til dem, der bare træner og træner, men ikke opnår de ønskede resultater, kan du høre til den gruppe af personer, der laver en eller flere af nedenstående træningsfejl.

Kvinde med mavefedt der skal forbrændes

Fejl #1

Du vil gerne tabe dig, så du laver tonsvis af cardio-træning, men undgår vægttræning.

Det er en meget stor, men også almindelig fejl, som specielt kvinder er eksperter i at udføre. Opbygning af muskler, er nøglen til at øge dit stofskifte. Når du øger dit stofskifte, forbrænder kroppen flere kalorier. Når du forbrænder flere kalorier, taber du dig hurtigere. Det skal være målet, når man gerne vil tabe sig. Jo ældre du er, jo vigtigere bliver styrketræningen, også for din generelle sundhed. Din muskelmasse falder med ca. 6% hver 10. år, efter du er fyldt 40. Cardio-træning er vigtig, når du gerne vil tabe dig og have fedtprocenten ned, men to gange om ugen, skal du have styrketræningen koblet på. Kvinder får ikke store muskler af at løfte jern. Du øger bare din muskelmasse, og får en tonet og stærkere krop. Omvendt hjælper det heller ikke kun at vægttræne, når målet er vægttab. En kombination af de to træningsformer er nødvendig.

Fejl #2

Du laver 1000 vis af mavebøjninger hver dag, men dit mavefedt bliver ikke reduceret. Mavebøjningerne reducerer ikke dit taljemål. Sandheden er, at du ikke kan isolere en enkelt muskelgruppe, og så kun træne den, hvis du gerne vil se resultater. Det gælder også for dine mavemuskler. Hvis du gerne vil have en flad mave og markerede mavemuskler, skal fedtet simpelthen trænes væk først. Man kan ikke lave fedt om til muskler. Fedtet skal smeltes af med hård cardio-træning. Vi har allesammen en six-pack gemt under fedtet, men det kan være svært, at få den til at titte frem. Specielt for kvinder, fordi det kræver en fedtprocent på mellem 14-16. En kombination af cardio-træning, styrketræning og den rette kost, kan på sigt give dig den flotte mave, som så mange stiler efter. Træning alene gør det ikke. Du skal have styr på dit kalorieindtag også. 

Fejl  #3

Du har ikke styr på dit kalorieindtag kontra din kalorieforbrænding. Det er nemt at undervurdere de kalorier man rent faktisk indtager i løbet af dagen, kontra de kalorier du forbrænder ved din træning. Den håndfuld vindruer du lige napper, indeholder måske lidt flere kalorier end du regner med, for ikke at snakke om alle de skjulte kalorier man kan drikke. Du kan meget hurtigt, sætte de kalorier du lige har brændt af ved træning over styr, hvis du tager en ekstra portion aftensmad. Selvom du kun spiser sundt, indeholder sundt mad også kalorier. Uanset hvordan du vender og drejer den, skal du indtage færre kalorier end kroppen forbrænder i løbet af dagen. Det kan være rigtig svært at holde styr på, men der findes mange programmer der kan hjælpe dig med at holde 100% styr på det. Du kan hente et gratis program til din telefon. Lifesum er et rigtig godt hjælpeværktøj. Her indtaster du din højde og vægt, samt dit mål for dit vægttab. Du indtaster de ting du spiser, eller du kan scanne stregkoden på det du spiser, samt indtaste din træning. Programmet fortæller hele tiden, hvor mange kalorier du har tilbage til den dag. Du kan også se fordelingen af protein, kulhydrater og fedt, på den mad du har spist. Det kan være vigtigt på flere måder. Hvis du vil ha din fedtprocent ned, skal du spise mindre fedt og kalorier, end den viser du må få. Samtidig er det vigtigt, at du får nok protein så du ikke mister muskelmasse.

Fejl #4

Du vejer dig hver morgen, og mister motivationen, når du ikke ser det ønskede resultat på vægten. Vægttab kan være en lang proces, men man skal ikke give op, når vægten ikke makker ret. Vær stolt af dig selv, når du ved du har præsteret til dine træninger. Muskler vejer mere end fedt, og det kan tage lidt tid inden resultaterne på vægten viser sig. Du kan tage dine mål på arme, ben, hofte og mave. Resultaterne viser sig ofte hurtigere her end på vægten. Hvis du fortsætter med din træning, og spiser rigtigt, vil resultaterne vise sig på vægten over tid.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel