FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Plastikprodukter påvirker kroppens hormoner negativt

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-18 16:37:26

Vi er alle sammen omgivet af forskellige plastikprodukter, som vi anvender dagligt til forskellige ting. Drikkedunke, madpakker, madskåle, plastikposer, fryseposer, opbevaringsting osv. Gå en lille tur rundt i dit hjem, og se hvor mange plastikprodukter du egentligt har stående. Gå en tur i det lokale supermarked, og kig godt efter hvor mange produkter der er pakket ind i plastik. Vi er simpelthen omgivet af plastik overalt. Det er yderst skræmmende, når hundredvis af forskellige undersøgelser af plastprodukter afslørede, at næsten alle plastikprodukter under forskellige omstændigheder indeholder kemikalier, der forstyrrer kroppens egne hormoner, og er skadelige for helbreddet. (1)

Plastik indeholder kemikalier som bisphenol A og ftalater. Disse kemikalier er kendt for at påvirke kroppen negativt, og forstyrre kroppens produktion af hormoner. En stor undersøgelse af plastikprodukter foretaget i USA, og offentliggjort i tidsskriftet Environmental Health Perspectives konkluderer, at der virkelig ikke findes nogen "sikre" plastikprodukter, takket være alle de kemikalier, tilsætningsstoffer og tekniske hjælpestoffer, der indgår i produktionen af plastik. I en test af 500 forskellige plastikbeholdere designet til opbevaring af fødevarer, viste næsten alle produkter en form for østrogen aktivitet, som er hormonforstyrrende for kroppen. (2) (3)

Man skulle tro, at når plastikprodukter er mærket "BPA-fri", har man en vis form for sikkerhed i, at disse plastik produkter ikke er hormonforstyrrende eller giftig. Der er desværre ingen sikkerhed i, at anvende BPA-frie plastikprodukter. Undersøgelser viser nemlig, at test af disse BPA-fri plastikprodukter, ikke er blevet gennemført under virkelige forhold. Undersøgelser af de BPA-fri plastikprodukter under virkelige forhold, viser nemlig noget helt andet. De BPA-fri plastikprodukter blev fyldt op med mad, og derefter udsat for tre typer af test. Mikrobølgeopvarmning, fugtig varme svarende til hvad de udsættes for i en opvaskemaskine og UV-lys (simulerer en vandflaske efterladt i en bil i løbet af dagen, eller en sutteflaske der udsættes for UV-sterilisering). 

Forskerne var i stand til, at måle en form for østrogenudledning fra 95 % af alle plastikprodukter. 100% af alle plastikprodukter beregnet til fødevareopbevaring samt husholdningsfilm, og 98% af alle plastikposer. Nogle af de baby-og vandflasker mærket "BPA fri", viste større østrogen aktivitet end polycarbonat flasker, som er lavet af BPA. Plastikprodukter kan indeholde op til 20 forskellige kemikalier. Sutteflasker som engang altid blev produceret med BPA-baserede polycarbonat plast, blev udskiftet efter forældre begyndte at kræve BPA-fri flasker. (4) (5)

Plastikbranchen skiftede til to primære alternativer, PETG og PES-hård klar plastik, der ikke indeholder BPA. Men tests viser desværre, at niveauet af østrogen aktivitet under visse betingelser, navnlig under UV-lys, var højere ved BPA fri plastik end plastik med polycarbonat. Det er svært at lokalisere kilden til østrogen aktivitet, uden at kende den nøjagtige sammensætning af plast og eventuelle hjælpestoffer, tilsætningsstoffer og farvestoffer, der anvendes i det endelige produkt.

PlastiPure, er en virksomhed, der arbejder med fremstilling af plastik, som er østrogen og kemisk-fri plast.

Indtil det sker, kan du kun rense dit hjem fra plast indeholdende farlige kemikalier, ved at leve et plastik-frit liv.

3 Tips til et plast-fri miljø:

#1 Opbevaring af fødevarer skal være i glas, keramik eller rustfrit stål.

#2 Køb færre forarbejdede fødevarer. De fleste forarbejdede fødevarer i supermarkedet kommer i en eller anden form for plastemballage. Køb friske grøntsager og ingredienser, som du kan opbevare i plast-fri beholdere.

#3 Anvend genanvendelige indkøbsposer af stof, istedet for plastikposer.

#4 Drik vand fra glas i stedet for plastikvandflasker

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab