FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Gør DASH kuren dig sundere?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-05 12:02:25

DASH slankekuren, har netop vundet den eftertragtede pris “sundeste slankekur” i USA for tredje år i træk. (1) DASH slankekuren blev oprindelig udviklet, med henblik på at bekæmpe forhøjet blodtryk, men bivirkningerne af kuren har vist sig, at være yderst effektivt, når det kommer til vægttab.

DASH slankekuren er blevet den helt store dille verden over. Normalt forbinder man ikke en slankekur, med noget der er specielt sundt for kroppen, men denne slankekur bliver rent faktisk ikke meget sundere, når det kommer til dit helbred. Når du starter op på at leve efter DASH slankekuren, smider du lynhurtig en masse kilo, og det er nok en af væsenligste årsager til, at denne slankekur er blevet så populær.

Par laver sund madDASH slankekuren er nu godkendt af adskillige medicinske organisationer i USA, der alle fokuserer på hjertes sundhed. En sund morgenmad fra DASH slankekuren kunne for eksempel være: Æg, mager skinke og champignon. Det lyder da ikke så ringe endda.

Ligesom det er tilfældet med Atkins-kuren, fokuserer DASH-kuren på, at øge indtaget af proteiner. Forskellen på Atkins-kuren og DASH-kuren er, at du på sidstnævnte kan indtage ubegrænsede mængder af grøntsager (ikke frugt, da de indeholder et højt niveau af frugtsukker). Når du har kick-startet DASK-kuren, og er kommet igennem de første to uger, må du i modsætning til Atkins-kuren, indtage både kornprodukter og stivelsesholdige grøntsager som kartofler.

DASH-kuren er rettet imod, at forbedre din generelle sundhed, men reducerer samtidig din vægt og taljemål. Kuren sætter din forbrænding op, så du med god samvittighed kan hoppe i bikinien til sommer.

Ernæringseksperten bag DASH-kuren Marla Heller, anbefaler at man spiser magre proteiner som kylling, fisk, bønner, æg og fedtfattige oste, samt sunde fedtstoffer som oliven- og avocadoolie, og at man i starten skærer ned på kulhydrater. Kulhydrater bliver genindført senere i kuren, så hvis du elsker din pasta, kan du være helt rolig. Denne kur er let at følge, og handler mere om en livsstilsændring med hensyn til kosten, end en decideret slankekur. Kuren holder dig mæt hele dagen, og giver dig mere energi til dagens udfordringer.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred