FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Guide til effektiv hurtig træning

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-23 19:11:11

For at få mest muligt ud af den begrænsede tid du har til træning, kræver det en planlægning hvor du varierer din træningsrutine.

Forskning viser, at intens motion frigiver et hormon, der forbrænder fedt på maven, samtidig med at du opbygger flere muskelfibre. Det er rigtig gode nyheder, for dem der ikke har så meget tid til træning.

Mange af os kan ikke finde tid til en times motion om dagen i vores travle hverdag. Det gælder derfor om, at finde de mest effektive træningsmetoder, så man får mest muligt ud af den begrænsede tid man har.

Stærk kvinde der laver push ups

Man skal planlægge sin træning, efter de mål og ønsker man har. 

Er målet vægttab, opbygning af muskler, eller vil du bare forbedre din kondition? Hvis dit ønske er at komme af med noget fedt, er to løbeture om ugen af 20 minutters varighed, med 5 indlagte spurter, faktisk alt hvad du behøver. I de indlagte spurter skal din puls op på 90% af din maksimum puls. Det betyder, at du faktisk kun skal spurte i 30 sekunder pr. spurt. Husk opvarmningen før løbeturen, så du ikke får fibersprængninger. Start ikke din første spurt, før benene er ordentligt varme. For de fleste betyder det minimum 5 min. opvarmningsløb.

Intervaltræning er en af de mest effektive træningsmetoder overhovedet. Din kondition bliver mærkbart forbedret, og intervaltræning forbrænder mange flere kalorier på kortere tid. Det bedste ved intervaltræning er, at du forbrænder kalorier i op til 48 timer efter endt træning, og samtidig forbrænder mere fedt end ved traditionel træning. Du øger også mærkbart dit stofskifte ved denne form for træning. Intervaltræning belaster kroppen mere end traditionel træning, så du bør begrænse intervaltræningen til to gange om ugen, og minimum have en hviledag imellem dine træningspas. Personer over 60 år, personer i risikogruppen for hjerteproblemer, og personer med gigt, skal konsultere deres læge, inden de vælger at prøve kræfter med intervaltræning.

For de personer der dyrker regelmæssigt motion, findes der nogle nemme metoder til, hvordan de kan indføre intervaller i deres træningsrutiner. Når du for eksempel er ude at gå en tur, kan du sætte tempoet op mellem to lygtepæle, og så ned på normalt tempo igen mellem de næste to lygtepæle. Denne træningsmetode kan også indføres i løb, svømning, på kondicyklen, cross-traineren eller romaskinen. Du kan også skære din træningstid ned når du styrketræner i fitness centeret. Når du bruger frie vægte, eller kroppens egen vægt i din træning i stedet for maskinerne, forbrænder du flere kalorier. Du kan også lave mavebøjninger i pauserne mellem hvert sæt så pulsen forbliver høj, og du derved forbrænder mange flere kalorier i dine træningspas.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel