FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Tyndfed og de skjulte farer

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-23 11:31:56

Det er farligere at være tyndfed, end det er at være fed. Ny forskning viser, at tyndfede personer har mere af det farlige fedt på organerne, på grund af sodavand og energidrikke, usunde spisevaner og mangel på søvn.

Hospitalsstue

Fakta om tyndfed:

  • Tyndfed er en beskrivelse af en slank person, som er usund indvendig
  • Tyndfede personer forsømmer deres helbred, fordi de antager de er sunde, alene på baggrund af et sundt BMI tal
  • En ud af fire tyndfede personer lider allerede af præ-diabetes
  • Tyndfede diabetikere har højere dødlighed end overvægtige diabetikere
  • Tyndfede har masser af det usunde fedt rundt om organerne
  • Man bliver tyndfed, når man alene fokuserer på vægt, fremfor at komme i form gennem træning
  • Kunstige sødestoffer er specielt farlige for stofskiftet

Vi fokuserer rigtig meget på overvægt i dagens Danmark, og de risici det indebærer, men tynde mennesker kan faktisk bære rundt på den farligste form for fedt, uden de selv er klar over det. At være tyndfed er et voksende problem, netop fordi mange fokuserer på at holde vægten nede, selvom de spiser usundt og ikke dyrker motion. Når man er tyndfed, ser man slank ud udenpå, men man er fed og usund indvendig.

Personer med et naturligt meget højt stofskifte og magiske gener, har samme risiko for at udvikle type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, slagtilfælde og et blodsukkerniveau der er fuldstændig ude af kontrol, hvis ikke de spiser sundt og dyrker motion. Mange er misundelige på dem, fordi de kan fylde sig med kager, slik, is osv. uden at tage et gram på. Problemet er bare, at disse personer er tyndfede, fordi fedtet fra den usunde mad hober sig op indvendig i kroppen, uden det giver tydelige udslag på vægten. Syndromet tyndfed forekommer oftere og oftere hos unge mennesker, som stadig har et højt stofskifte. De har uregelmæssige spisevaner, drikker masser af energidrikke og spiser sukkerholdige fødevarer. Det er en rigtig farlig kombination, som kan føre til mange forskellige sundhedsmæssige problemer i fremtiden.

En undersøgelse fra 2014 viste, at tyndfede personer med et sundt BMI tal, har betydelig højere risiko, for at udvikle stofskiftesygdomme og for tidlig død, end nogen anden befolkningsgruppe (selv de overvægtige).

Når man indtager kost med et højt indhold af sukker og andre forarbejdede fødevarer, forårsager det fedtophobninger i kroppen, som fører til de nøjagtig samme risikofaktorer som hos fede mennesker. Risikoen for hjertesygdomme, diabetes og slagtilfælde øges drastisk, jo længere tid man lever på denne usunde måde. Vi har været alt for fokuseret på BMI og en sund vægt, og har fuldstændig glemt, hvad sundhed egentligt betyder. Man er ikke sund fordi man er tynd (tyndfed). Man er sund, når hjertet holdes i form gennem fysisk aktivitet, og man spiser sundt og varieret, og ikke mindst får den korrekte mængde søvn.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående livsstil, er det på tide at vågne op, og gøre noget ved problemet, inden du udvikler nogen af de farlige sygdomme, som kan følge dig resten af livet.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel