FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Ved du hvad er der i virkeligheden er i Kyllingenuggets?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-02 13:52:38

Selvom det nogen gange er bedst, at vi ikke ved hvad en bestemt fødevare indeholder, gør uvidenhed os absolut ikke sundere. Først når vi kender sandheden, kan vi træffe smarte valg og beslutninger, når det kommer til de fødevarer, vi eller vores børn putter i munden.

Kyllingenuggets på tallerken

Kyllingenuggets er nok ikke så usundt, tænker mange. Vi har jo altid fået at vide, at kylling er en god kilde til protein. Derfor er det ofte en foretrukken madvare, når vi skal lave noget til børnene som skal gå stærkt. Der er blevet lavet en stor undersøgelse af University of Mississippi Medical Center, for at finde ud af hvad en kyllingenuggets i virkeligheden består af. Flere forskellige mærker af kyllingenuggets blev undersøgt i dybden. Forskerne opdagede, at mindre end halvdelen af en kyllingenuggets er rent faktisk kød. Resten bestod af en blanding af fedt, bindevæv, hud, blodkar og endda knoglerester. Det betyder, at 40% af en kyllingenugget består af skeletmuskulatur. Synes du det lyder lækkert? Selv om disse bestanddele teknisk set er spiseligt, er det på ingen måde et sundt valg af fødevarer, og i hvert fald ikke noget jeg selv har lyst til at spise. (1)

I nogle af produkterne, har virksomhederne valgt at bruge en kunstig blanding af kylling, som består af biprodukter. Disse biprodukter har et meget højt kalorie-, salt-, sukker og fedtindhold. Det betyder, at det faktisk er et meget usundt valg på mange forskellige niveauer.

Hvor tit har du eller dine børn spist Chicken McNuggets fra McDonalds? Så skulle du måske læse videre, og måske overveje, om det også er noget du kunne finde på i fremtiden. De indeholder nemlig stoffet TBHQ (Tertiary Butylhydroquinone). TBHQ er en stabilisator og et kemisk konserveringsmiddel der indeholder butan (lightergas). Vi behøver vel ikke minde dig om, at noget der har sin oprindelse fra butan, næppe kan klassificeret som sikkert, uanset hvor lille en dosis vi taler om vel?

Det anvendes i fødevarer for at forsinke indtræden af ​​harskhed, og forlænger i den grad holdbarheden af fødevaren. Derfor er det ikke overraskende, at visse fast-food fødevarer holder i en evighed. Du kan jo prøve at gemme en Chicken McNugget fra McDonalds, og se hvor lang tid der går inden den mugner.

Hvis du indtager høje doser af TBHQ (mellem 1 og 3 gram), kan det forårsage kvalme, diarre, tinnitus, besvimelse og opkastning. Undersøgelser har også vist, at det kan føre til hyperaktivitet hos børn, såvel som astma, høfeber og forskellige former for eksem. Det kan også forværre ADHD symptomer og forårsage rastløshed. Hvis man spiser dette stof over en længere periode, kan det føre til svulster i maven, kræft, samt forårsage DNA skader. Det kan også påvirke piger og kvinders østrogenniveau. (2)

Denne omfattende liste over bivirkninger, for sådan et tilsyneladende uskyldigt konserveringsmiddel, bør få alle dine advarselslamper til at blinke.


Opskrift på sunde kyllingenuggets til 4 personer

 • 4 ferske kyllingebryst
 • 2 æg
 • Knust cornflakes
 • 150 gram sesamfrø
 • Paprika
 • Peber
 • Salt

Kom cornflakes i en pose, og knus dem ved at banke på posen, mens den ligger på et skærebræt. Skær kyllingebryst ud i passende stykker. Vend dem i æg, og herefter i de knuste cornflakes tilsat peber, salt, paprika og sesamfrø. Lægges på et ovnfast fad, og bages i oven ved 200 grader i 20 minutter, eller indtil de er gyldne og lækre.

Dip til nuggets kan være Sweet chili sauce eller Tahindressing

Opskrift tahindressing

 • 1 dl. Soja yoghurt uden smag
 • 1 dl. Tahin
 • Saften af en halv citron
 • En knivsspids spidskommen
 • 1 fed knust hvidløg
 • Salt og peber
Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred