FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Boost dit Stofskifte Dagen Igennem!

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-20 11:25:34

Du er måske ikke helt klar over hvordan dit stofskifte fungerer. Selv når du smider dig på sofaen og tænder for dit yndlingsprogram, arbejder din krop hårdt for at forbrænde kalorier. Selvfølgelig ikke i samme tempo som når du er aktiv, men du kan selv gøre rigtig mange ting for at sætte turbo på dit stofskifte og fedtforbrænding. Dit stofskifte er dit bedste våben imod overflødige kilo og fedttab. Hvis du følger disse nemme 11 tips, giver du din krop de bedste betingelser for at forbrænde så mange kalorier som muligt, hele dagen igennem.

Tyk kvinde kan ikke knappe bukser

11 tips, der forbrænder fedt lettere end nogensinde

1 Når du vågner op om morgenen

Du skal altid spise morgenmad. Morgenmaden kickstarter dit stofskifte – specielt hvis du spiser inden der er gået en time. Dit stofskifte går i dvale i løbet af natten. Dit første måltid får stofskiftet op i omdrejninger igen. Derfor gælder det om at spise morgenmad hurtigt. For at give dit stofskifte de bedste betingelser, skal din morgenmad bestå af fødevarer med et højt fiber- og proteinindhold. Det kunne for eksempel være havregryn med fedtfattig mælk eller sojamælk og bær. Husk ingen sukker! Bær, bananer og rosiner giver nok sødme til havregryn. (1)

2 På vej til arbejde

Hvis ikke din arbejdsplads er i gå- eller cykelafstand, kan du parkere bilen så langt væk som muligt. Det lyder måske ikke af så meget, men det øger faktisk dit stofskifte, selvom du kun bevæger dig i kort periode. Brug altid trapperne i stedet for elevatoren. 

3 Når du ankommer til kontoret

Drik en kop kaffe. Forskning viser, at koffein øger dit stofskifte. Kaffen skal naturligvis indtages uden sukker og mælk. Hvis du bruger sukker i kaffen, ophæver sukkeret den fordel kaffen ellers ville ha givet dig. (2)

4 På arbejdet

For at holde dit stofskifte oppe, er det vigtigt at der ikke går for mange timer mellem dine måltider. Det er her sunde snacks kommer ind i billedet. Spis evt. en lille håndfuld nødder eller mandler efter et par timer, og gentag dette et par timer efter du har spist frokost.

5 Din frokost

Det er vigtigt, at du vælger de rigtige fødevarer til frokost. Din frokost skal bestå af magert protein, fuldkornsprodukter og grøntsager. Det gode gamle danske rugbrød med pålæg og tilbehør, er altså ikke det rigtige valg. Har du ikke tiden til at forberede en sund frokost, kan du i stedet for lave en sandwich af en fuldkornsbolle med kalkun eller kylling, salat, tomat, agurk og løg. Kombinationen af magert protein og fuldkorn, holder dig både mæt og giver dig energi i lang tid. (3)

6 Drik koldt vand

Du skal selvfølgelig drikke masser af vand i løbet af dagen, men vidste du at jo koldere vandet er, jo flere kalorier forbrænder du? Kroppen skal nemlig bruge energi på at opvarme det kolde vand i maven. Det betyder du forbrænder flere kalorier, når du drikker vandet iskoldt.

7 Under din træning

Medmindre du træner høj intensitetstræning i mere en 1,5 time, har du kun brug for vand. Ingen energi- eller sportsdrikke. Træner du cardiotræning, skal du indført sprint i din træning. Du forbrænder mange flere kalorier ved intervaltræning, end hvis du bare tonser derudaf i det samme tempo. Derudover giver intervaltræning også en god efterforbrænding. Lav en spilleliste med hurtige og langsomme sange. Det kan automatisk hjælpe dig til at variere dit tempo. (4)

8 Efter din træning

Nu kommer der gode nyheder for chokoladeelskere! Drik et glas chokolademælk efter din træning. Soja kakaomælk er et rigtig godt valg. Når du træner, mister kroppen glukose. Soja kakaomælk har den perfekte kombination af kulhydrater og protein, som genopretter kroppens glukoseniveau og holder stofskiftet oppe.

9 Aftensmaden

Forskningen har fundet ud af, at krydret mad kan øge dit stofskifte. Kom chili, tabasco og andre stærke krydderier i din mad. En bonus ved krydderier er, at de ikke indeholder nogen kalorier. (5)

10 Om aftenen

Tag en time out, og gi kroppen lov til at slappe af. Stress frigiver hormonet kortisol, som både sænker dit stofskifte og øger din appetit (specielt trangen til usunde fødevarer). (6)

11 Sengetid

En god nats søvn, er nøglen til et højt stofskifte. Kroppen har brug for mellem 7-9 timers uafbrudt søvn hver nat. Kroppen bruger søvnen til at reparere celler, muskler og hormoner i kroppen. (7)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab