FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


6 løbetips til begyndere

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 18:28:05

Løb er en fantastisk måde at komme i form på, tabe sig, mindske stress og for din generelle sundhed. Det er både en billig og forholdsvis nem måde at motionere på. Alt hvad du behøver for at starte løbeturen, er et par gode løbesko.

Det er ikke nødvendigt at investere i dyrt løbetøj. 30 minutters løbetræning giver dig en komplet cardio træning og masser af frisk luft. Alle burde kunne afsætte 30 minutter i løbet af en hel dag. Med alle disse fordele, kan det være fristende for mange at starte op med at løbe 5 kilometer, men det er helt forkert. Tjek disse 5 løbetips for begyndere, så du får en bedre løbeoplevelse.

Moden kvinde der løber

1 Du skal købe nogle gode løbesko

Du må ikke bare løbe i dine almindelige gummisko, da det resulterer i løbeskader. Løbesko er speciel designet til at absorbere stød, stabilisere og beskytte kroppen, så du får en god løbeoplevelse. Få testet din løbestil i sportsbutikken, så du får de perfekte løbesko der passer til din løbestil. Nogle løber på ydersiden af foden, mens andre løber på indersiden. Du kan ikke bare bestille et par løbesko på nettet, og forvente de passer til din løbestil.

2 Varm ordentligt op med strækøvelser

Varm ordentligt op med strækøvelser, inden du bevæger dig ud på løbeturen. Det kan give fibersprængninger med mere, hvis kroppen er stiv og kold. Løb langsomt de første 5 minutter, indtil kroppen er blevet varm.

3 Start langsomt ud

Hvis du ikke er vant til at løbe, kan 3-4 kilometer resultere i løbeskader og frustrationer. Kroppen skal langsomt vænnes til de stød der opstår gennem kroppen når man løber. Start med at løbe 1-2 kilometer, hvor du eventuelt går lidt ind i mellem hvis det bliver for hårdt.

Når du kan løbe hele distancen, uden at gå, kan du begynde at øge hastigheden. Start med at løbe to gange om ugen, og ikke to dage i streg.

4 Øg distancen langsomt

Når du har løbet i en måneds tid, kan du langsomt begynde at øge din løbedistance. Det tager ca. 6 måneder, at træne kroppen op til at kunne løbe 10 kilometer. Mange kan sagtens løbe 10 kilometer efter nogle måneder, men kroppen er slet ikke klar til det. Hvis du vil undgå skader, skal du øge distancen over en lang periode.

5 Problemer med at løbe langt?

Hvis du gerne vil kunne løbe 5 eller 10 kilometer, men synes det er umuligt, er det fordi du løber for hurtigt. Sæt tempoet ned. Du skal ikke løbe hurtigere, end du kan have en løbesamtale med en evt. løbepartner.

6 Find motivation

Alle nye træningsprogrammer er spændende i starten. Spændingen aftager dog tit efter et halv års tid. Find ud af hvad der motiverer dig til at fortsætte. Er det konkurrenceelementet, kan du tilmelde dig forskellige løb og måske endda en halvmaraton. Mangler du en løbepartner, kan du tilmelde dig en løbeklub, så du altid har nogen at løbe med. Løb med din MP3 afspiller. God musik i ørene er en fantastisk god motivation. Find en god løberute i skoven, så du altid har god natur at kigge på. Der findes mange måder, hvorpå du kan gøre løbeturen lidt sjovere. Find ud af hvad der virker bedst for dig!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel