FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


6 Fordele ved Løbetræning

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 18:25:19

De fleste ved, at løb er en fantastisk god måde at komme i form på, men vidste du også, at løb gavner næsten alle organer i din krop, samtidig med at humøret stiger?

Løb er utrolig effektivt til, at gøre dig sundere på en lang række områder.

Løb kan godt være hårdt og svært at komme i gang med, men selv om det måske ikke er alles favorit form for motion, kan denne viden, måske få dig til at se på løb i et nyt lys.

Kvinde der løbetræner udendørs

1 Forbedrer dit helbred

Løb forbedrer din generelle sundhed, og mindsker samtidig stress. Løb øger niveauet af det gode kolesterol, og forbedrer din lunge- og hjertefunktion. Løb styrker dit immunforsvar, muskler, led og knogler.

2 Forebygger sygdomme

Løb kan faktisk nedsætte risikoen for brystkræft hos kvinder. Derudover nedsætter løb risikoen for slagtilfælde, hjerte- og karsygdomme, tidlige stadier af diabetes, forhøjet blodtryk og knogleskørhed. Løb hjælper med til at arterierne bevarer deres elasticitet, og løb styrker i den grad hjertet.

3 Vægttab og muskelopbygning

Løb er en af ​​de bedste former for motion, når man gerne vil tabe sig, eller bibeholde sin nuværende vægt. Løb er en meget effektiv måde, at forbrænde overskydende kalorier på. Kun ved langrend, forbrænder man flere kalorier end ved løb. Løb opbygger muskler mange steder på kroppen, og muskler forbrænder 3 gange så mange kalorier som fedt.

4 Styrker din selvtillid

Ikke alle fordelene ved løb er fysiske. Løb giver et mærkbart boost til din selvtillid og selvværd. Når man sætter sig nogle mål, og derefter faktisk opnår dem, bliver man super glad og stolt. De endorfiner i hjernen der bliver frigivet, når man løber, giver dig en fantastisk lykkefølelse. Når du kan se kropsfedtet forsvinde, og musklerne begynder at titte frem under huden, får dit selvværd et kæmpe boost.

5 Lindre stress

Løb er dejlig afstressende. Tankerne får frit løb på landevejene, og de dårlige tanker bliver bearbejdet under løbeturen, og er glemt inden du er færdig. Stress kan forårsage en lang række sundheds- og humør problemer, nedsætte appetitten, og give en dårlig søvnkvalitet. Man forbrænder en masse energi, når man løber, og fysisk træthed giver altid en god søvn. Løb reducerer også chancerne for spændingshovedpine.

6 Forebygger Depression

Når du er deprimeret, er det sidste du har lyst til nok en rask løbetur, men det hjælper. Efter kun få minutters løb, vil hjernen begynde at udskille hormoner, der naturligt forbedrer dit humør. Faktisk er der få ting i verden, der giver en bedre behandling af depression end motion, såsom løb.

Sandheden er, at disse er blot nogle få af de mange fordele, løb giver dig og din krop. Løb giver dig meget mere energi, og du bliver meget mere fokuseret. Prøv det!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel