FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Hvordan kan man reducere sin fedtprocent?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2021-05-15 15:06:17

Retningslinierne for hvordan man reducerer fedtprocenten i kroppen, behøver ikke at være en kompliceret udregning. Det er absolut noget, der sagtens kan lykkes for os alle sammen.

Det er ikke nødvendigt at gå på slankekur og sulte dig selv, når du ønsker at mindske dit kropsfedt. Du behøver heller ikke bruge 2 timer i fitness centeret daglig med hård træning.

Kvinde der gerne vil have markerede mavemuskler

For at mindske fedtprocenten i kroppen permanent, bliver du nødt til at lave nogle permanente livsstilsændringer, når det kommer til træning og kost.

Hvis du gør en helhjertet indsats, kan du blive den glade ejer af en fantastisk flot krop på forholdsvis kort tid.

12 trin til at reducere din fedtprocent

1 Opbygge flere muskler i kroppen med vægttræning

Er en af de bedste måder at reducere kropsfedt på. Når du øger din muskelmasse, forbrænder kroppen flere kalorier hver dag.

2 Spis sundt

Når du spiser sundt, får kroppen den nødvendige energi og vitaminer der skal bruges når du træner.

3 Undgå de usunde simple kulhydrater

Sukker og andre usunde simple kulhydrater, dræner kroppen for energi og er skadelig for helbredet. Derudover bidrager de til fedtophobninger i kroppen. Spis fuldkornsprodukter, kulhydrater med resistent stivelse, frisk frugt og grøntsager, fødevarer rig på fiber og omega 3 fedtsyrer.

4 Spis gode proteiner

For at sikre, at du reducerer kropsfedt og ikke muskelmasse, er det vigtigt at du får nok proteiner gennem kosten. Langt de fleste i Danmark får rigeligt med proteiner, fordi vi både spiser kød og æg som pålæg og får kød til aftensmad. Det er dog ikke nødvendigt at tage proteinpulver, da overskydende protein også ophober sig som fedt i kroppen.

5 Drik mere vand

Du skal drikke mindst 8 glas vand om dagen, når du gerne vil reducere fedtprocenten. Vand tager også lidt af sulten, så du ikke overspiser.

6 Øg aktivitetsniveauet

Hvis du nedsætter dit kalorieindtag samtidig med du dyrker motion, forbrænder du masser af fedt og øger dit stofskifte.

7 Hold regnskab med dit kalorieindta

Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. I starten når du begynder at træne øges appetitten også, men over tid (hvis du ikke overspiser) regulerer kroppen sig ind, så den kan yde mere på færre kalorier.

8 Spis 6 gange om dagen

3 store måltider om dagen sætter forbrænding ned, hvor 6 mindre måltider om dagen sætter forbrændingen op.

9 Spis flere grøntsager

Langt de fleste grøntsager har et lavt kalorieindhold og et højt fiberindhold. Derudover indeholder grøntsager mange vigtige vitaminer og mineraler for kroppen.

10 Ingen sodavand og andre kalorieholdige drikke

Sodavand er dårligt for dit helbred og indeholder masser af kalorier. Mælk og sukker i kaffen er også bandlyst. Drik kun vand. Kroppen har ikke brug for andet. 

11 Sunde aktiviteter

Forkæl dig selv med sunde aktiviteter og lav en liste over ting du synes er sjovt, hvor man samtidig får bevæget kroppen.

12 Lav styrketræning

Styrketræning giver god fleksibilitet, du kommer i form, styrker led og knogler, opbygger muskler, og styrketræningen hjælper dig med, at reducere din fedtprocent.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel