FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Den bedste kost- og træningsplan når du vil forbrænde fedt

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-23 16:45:18

At vælge den rigtige kost- og træningsplan, når det kommer til fedtforbrænding, kan være den afgørende faktor for, om du rent faktisk opnår succes med dit vægttab.

Hvis du vælger et træningsprogram, der skubber dig udover dine grænser, og er alt for hård, kan det både være rigtig svært at opretholde motivationen, og risikoen for, at løbe ind i overbelastningsskader er stor. Specielt hvis du ikke synes, at den specifikke træning du har kastet dig ud i er sjov.

Kvinde med målebånd rundt om maven

Når det kommer til valg af kostplan, skal du ikke vælge en, der er for kompleks, eller fratager dig en masse forskellige fødevarer. Det bliver alt for hårdt, at følge i længden, som betyder at risikoen for at fejle er stor.

Hvilken kost- og træningsplan der er den bedste, er meget induviduelt, og afhænger meget af smag og behag.

Faktum er, at en kostplan der er baseret på et lavt kalorieindhold, giver de bedste resultater. Du behøver derfor ikke at undvære enten protein, kulhydrater eller fedt. Når du begrænser dit kalorieindtag, vil det helt automatisk give resultater, sålænge man altså forbrænder flere kalorier, end man indtager gennem kost og drikkevarer.

Når man gerne vil forbrænde fedt, skal træningsprogrammet bestå af et mix mellem styrketræning og kredsløbstræning. Kredsløbstræning (cardio) som svømning, løb, high aerobic, cross-trainer, romaskine, kondicykel, sjippetov og cykling er alle eksempler på fedtforbrændingsøvelser. Alle øvelser skal vare minimum. 20 min, for optimal effekt. Det tager lang tid, før pulsen kommer helt derop, hvor kroppen virkelig forbrænder mange kalorier. De 20 min. Inkluderer ikke opvarmning (som bør være ca. 10 min, og cool-down (som bør vare minium 5 minutter). Fedtforbrændingen træder i kraft, hvis du giver dig 100% i de øvelser du laver. Hvis ikke det gør ondt, og pulsen ikke kommer helt op, så træner du ikke hårdt nok.

Planlægning

Inden du laver din kostplan og træningsprogram, er der nogle ting, du skal finde ud af først. Højde, vægt, BMI og din fedtprocent. Dette kan du få målt i de fleste træningscentre. Når du ved om din vægt er normal, overvægtig eller fed, kan det give dig en ide om, hvor meget du skal skære ned på dit kalorieindtag, samt hvor mange kalorier du forbrænder ved træning, og hvilke former for motion, der passer bedst til dit behov.

Tæl dine kalorier hver dag. Det er utrolig vigtigt, at du holder skarp kontrol med, hvor mange kalorier du indtager, samt hvor mange kalorier, du rent faktisk forbrænder dagligt.

Overvejelser

At tabe sig, er en forholdsvis enkel proces. Du skal bare indtage færre kalorier, end du forbrænder hver dag. Spis fiberrig kost, og hold dig langt væk fra de simple kulhydrater. Spis fuldkornsprodukter, og drik masser af vand. Undgå frugt i det omfang det er muligt, da de indeholder fruktose. Spis 6 gange om dagen i stedet for 3 hovedmåltider. Du øger forbrændingen, ved at spise oftere.

Høj-intensitetstræning som løb, cross-trainer, kondicykel og aerobic, er rigtig gode fedtforbrændere. Man kan sagtens forbrænde op til 350 kalorier på 30 minutter. Hvis du har problemer med dine led, kan du vælge svømning og cykling. Du forbrænder ikke helt så mange kalorier, men så kan du øge træningen til en time i stedet for. Det vigtigste er, at du kan holde kroppen skadesfri.  

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel