FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Har du lavt stofskifte? Her er 7 tegn

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 12:51:50

Vi kender alle sammen personer med et hurtigt stofskifte. Det er dem der kan spise hvad som helst, uden at tage et gram på. De har både sund hud, flot hår, tonede muskler og ikke mindst tonsvis af energi. Tænker du ofte på, om dit stofskifte måske er for lavt? Her får du 7 tegn på et for lavt stofskifte.

Tyk kvinde med lavt stofskifte

1 Det er lettere for dig at tage på i vægt, end det er at tabe vægt

Det er det første tegn på et for lavt stofskifte. Det der måske virkede for dig tidligere, når du gerne ville tabe et par kilo, har ingen effekt mere. Selvom du skærer ned på dit kalorieindtag, sker der ikke meget i positiv retning på vægten.

2 Uanset hvor meget du træner, taber du dig ikke

Vi har hørt den samme smøre år efter år. Hvis du vil tabe dig, handler det kun om kalorier ind vs. Kalorier ud. Det betyder så, at det i teorien er ligegyldigt, hvad du spiser, så længe du forbrænder flere kalorier gennem din træning. Der findes masser af eksempler på personer, der løber en time hver dag, eller træner styrketræning 6 gange om ugen, uden at der sker noget med vægten. Det handler nemlig langt fra kun om kalorier, men i høj grad om hvilke fødevarer du spiser, og hvornår du spiser dem. Træning hjælper dig selvfølgelig med at forbrænde kalorier, men hvis du spiser den rigtige kost, behøver du slet ikke træne så meget. Man kan sagtens tabe sig uden træning, selvom det selvfølgelig går hurtigere med en kombination af de to.

3 Du tager på i vægt, selvom du ikke spiser noget

Dette er absolut noget af det værste, du kan byde din krop. Når du begrænser din kost for meget, går kroppen nærmest i dvale, og sænker dit stofskifte til lavest mulige niveau. Kroppen lagrer fedtet, for at redde dit liv, i stedet for at forbrænde det. Det giver den modsatte effekt af, hvad du havde håbet på. Gør man dette over en længere periode, kan man kronisk ødelægge sit stofskifte, så det resten af livet vil være for lavt. Kroppen skal i stedet have mad ofte, så stofskiftet holdes oppe dagen lang. De handler om at fodre kroppen med de rette fødevarer, og så spise 6 gange om dagen.

4 Din krop lagrer fedt i områder, hvor du ikke har haft for meget fedt før

Vi har alle sammen fedtdepoter på kroppen, og specielle steder hvor kroppen lagrer ekstra meget fedt. Hvis kroppen begynder at lagre fedt i nye områder, kan det være et tegn på et for lavt stofskifte. Lagring af fedt omkring maveregionen, kan være tegn på dit kortisolniveau er ude af balance. Hvis kroppen på nogen måder lider overlast, eller hvis du er stresset, producerer kroppen mere kortisol. Kortisol er det hormon der fortæller kroppen, hvornår der skal lagres fedt omkring maveregionen. Når hormonerne i kroppen ikke er i balance, kan det resultere i et for lavt stofskifte.

5 Du får cellulite/appelsinhud på nye steder

Op mod 40% af alle kvinder (også dem der træner og er i god form), har celluite/appelsinhud på baglår og hofter. Begynder du også at få appelsinhud på frontsiden af lårene, skal alarmklokken ringe. Det opstår nemlig, når kroppen begynder at anvende muskler som brændstof. Huden mister kollagen og elastin, og det får appelsinhuden til at fremstå tydeligere. Det fremhæver også fedtdepoterne endnu mere, så huden ser klumpet og ujævn ud. Det er tegn på, at dit stofskifte er for lavt.

6 Din hud er tør, og du mister hår

Skjoldbruskkirtlen er superstjernen, når det kommer til et effektivt stofskifte. Skjoldbruskkirtlen har dog også ansvaret for sund hud, hår og negle. Tør og revnet hud (specielt på hælene), er en klar indikator på, at den ikke fungerer effektivt. Det betyder, at dit stofskifte er for lavt. Hormonel ubalance i kroppen, kan også føre til hårtab hos kvinder.

7 Du har en ekstrem sukkertrang, specielt om eftermiddagen

Binyrernes funktion er, at fortælle kroppen, den skal frigive lagret fedt til brændstof. Sker dette ikke, falder dit blodsukker, og kroppen signalerer til dig, at den har brug for hurtig energi. Hurtig energi er ens betydende med sukker og simple kulhydrater. Det er en ond cirkel at komme ind i, fordi disse fødevarer ikke giver energi over en længere periode, så efter kort tid har kroppen igen brug for hurtig energi. Et effektivt stofskifte regulerer blodsukkeret, og giver dig energi gennem hele dagen, uden pludselige fald, som resulterer i indtagelse af sukker og simple kulhydrater. Har du stor sukkertrang, kan det derfor være tegn på lavt stofskifte.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab