FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Kulhydrater, der giver dig et succesfuldt vægttab

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-06 14:06:48

Selvom du har nogle kilo for meget på kroppen, og rigtig gerne vil tabe dig, skal du ikke udelukke de sunde kulhydrater fra din kost. Kulhydrater der indeholder resistent stivelse, hjælper dig til et succesfuldt vægttab.

Kulhydrater der er gode for dig

Forkæl dig selv med disse lækre plantebaserede kulhydrater. De har et højt fiberindhold, og indeholder resistent stivelse. Det giver dig en fantastisk mæthedsfornemmelse, og holder dig mæt i rigtig lang tid. På den måde undgår man overspisning, og derudover fremmer de fedttab på kroppen.

Kartofler med resistent stivelse

1 Kartofler

Kartofler er fulde af C-vitamin, kalium og ikke mindst resistent stivelse. De mister dog indholdet af resistent stivelse, når de spises varme. De bør derfor koges eller bages, og efterfølgende nedkøles, inden du spiser dem. Du kan derfor med fordel, bruge dem i salater.

2 Bønner

Bønner er både proppet med fibre, protein og resistent stivelse.

3 Pasta

Ja - pasta! Det skal naturligvis være fuldkornspasta, og i de rigtige portionsstørrelser. Fuldkornspasta indeholder nemlig også resistent stivelse. Du kan også prøve nudler lavet med kikærtemel, for at få noget mere fiber ind i retten. Samme regel gælder her som ved kartofler. De skal spises kolde.

4 Jordbær

Jordbær indeholder masser af C-vitamin, kostfibre, folat og kalium. Jordbær er spækket med naturlige sukkerarter, og er rigtig gode, når den søde tand skal tilfredsstilles.

5 Roer

Roer kan tilberedes på mange forskellige måder, og mange af dem smager godt. De er rige på jern, folinsyre og kalium, og indeholder resistent stivelse.

6 Artiskokhjerter

Artiskokker er sjove at spise, når de tilberedes hele, og så smager de helt fantastisk. Du kan også købe artiskokhjerter, og bruge dem i salater eller i en omelet. Artiskokhjerter indeholder C-vitamin, magnesium, folat og masser af fibre. De beskytter mod hud- og prostatakræft, og så indeholder de resistent stivelse.

7 Quinoa

Quinoa har et meget højt proteinindhold, indeholder resistent stivelse, og kan sagtens erstatte ris og pasta. Quinoa er også godt i både supper og salater. Quinoa er rig på fibre, jern, Calcium og Magnesium.

8 Bananer

Bananer indeholder resistent stivelse og kalium. En god måde at starte dagen på, er at spise havregryn med bananskiver og rosiner, som derved erstatter sukker. Om sommeren kan du spise havregryn med friske jordbær og blåbær i stedet for.

9 Havregryn

Start hver dag med en portion havregryn. Havregryn indeholder resistent stivelse, og holder dig derfor mæt i lang tid.

10 Perlebyg

Perlebyg indeholder resistent stivelse, og smager helt fantastisk. Perlebyg kan erstatte både ris og pasta, og smager godt i både salater og supper.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab