FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Vægttabs hemmelighed, spis sandwich der slanker

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-26 13:15:10

Når man gerne vil tabe sig, er det ofte være svært at lave nogle spændende kostplaner. Man føler måske lige pludselig, at alle de spændende fødevarer er forbudte. Specielt hvis man har spist forholdsvist usundt i flere år. Sådan behøver det slet ikke at være. Det gælder blot om, at tænke lidt kreativt. Der findes masser af spændende og sunde opskrifter med et lavt kalorieindhold. Sund mad behøver absolut ikke at være kedeligt, og sund mad med de rette krydderier tilfredsstiller dine smagsløg på en helt anden måde, og får dig automatisk til at spise mindre.

En af disse kreative retter kommer måske som en lille positiv overraskelse, nemlig sandwich!

sunde sandwich

Lang de fleste sandwich som du kender til, har et meget højt kalorie- og fedtindhold, men sådan behøver det slet ikke at være. Man kan sagtens lave velsmagende sunde sandwich til madpakken.

Her er 4 hemmeligheder til, at lave lækre sandwich med et lavt kalorieindhold:

1 Brug magert protein

Hold dig langt væk fra alt de fede pålæg. Nu skal der tænkes sundt og fedtfattigt, uden det nødvendigvis går udover smagen. Der findes mange varianter af magert pålæg i kølediskene i supermarkederne, såsom kyllinge- og kalkunpålæg. Du kan også selv lave lækkert og magert kød til dine sandwich. Ovnbagt kyllingebryst skåret i tynde skiver, eller en bagt fiskefilet. Du kan lave sandwich med rejer, krabbekød, hummer eller tun. Alle former for magert kød som fjerkræ, fisk eller skaldyr, kan anvendes i dine sunde sandwich.

Faktum er: Magert protein er vejen frem, når man gerne vil tabe sig. Magert protein finder man i fjerkræ, fisk, skaldyr og æg.

2 Køb fuldkornsbrød

Jeg behøver nok ikke at nævne, at hvidt brød ikke gør noget godt, hverken for din vægt, figur eller hormonbalance i kroppen. Der findes dog mange lækre og sunde alternativer til hvidt brød, nemlig fuldkornsprodukter. Køb fuldkornsbrød til din sandwich, som har et lavt kalorie- og fedtindhold, og et højt indhold af opløselige kostfibre, så det mætter endnu mere. Du kan som alternativ også bruge fuldkornspitabrød, fuldkorns tortillawraps, eller bage dit eget stenalderbrød som er helt uden mel.

Faktum er: Fuldkornsprodukter er vejen frem, når man gerne vil tabe sig.

3 Masser af grøntsager

En sund sandwich kræver masser af sund fyld i midten. Selvom kød er lækkert, skal det være den mindste bestanddel af din sandwich. Når du gerne vil tabe dig, gælder det naturlig vis om at lave en kalorielet, men stadig lækker og indbydende sandwich. Brug masser af friske rå grøntsager i din sandwich. Babyspinatblade, bønnespirer, rød peber, avocado, agurker, løg, radiser, tomater, gulerødder og selleri. Når du først begynder at eksperimentere med udvalget af grøntsager, ville du nok ønske, at der var mere plads i din sandwich.

Faktum er: Masser af grøntsager giver dig ikke bare de bedste betingelser for et succesfuldt vægttab, men de giver dig alle de vitaminer, mineraler og antioxidanter kroppen har brug for. Det reducerer inflammation i kroppen, og styrker dit immunforsvar.

4 Sunde hjemmelavede dressinger

En tør sandwich er lidt kedeligt, så dressing skal der naturligvis til. Mayonnaise og andre sandwichdressinger er selvfølgelig fy fy, men der findes mange andre lækre alternativer. Prøv forskellige typer af sennep, mosede avocado, hummus, og forskellige varianter af fedtfattig og kaloriefrie salatdressinger. Problemet med færdiglavede salatdressinger er, at de fleste er lavet på vegetabilske olier, som ikke gør noget godt for dig. Når det kommer til oliedressinger, er den bedste løsning, at lave sin egen sunde dressing med f.eks. olivenolie, hvidløg, citronsaft og honning.

Faktum er: Færdiglavede kalorieholdige dressinger skal erstattes med sunde hjemmelavede dressinger lavet på olivenolie. Sunde dressinger er også hummus og avocadomos.

Det gælder bare om at være lidt kreativ, hvis man ikke vil undværre sin sandwich, og det er faktisk slet ikke så svært.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred