FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


10 undskyldninger for ikke at træne

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 17:59:54

Motion skal være en del af fast rutine i hverdagen. Problemet er bare tit, at komme ind i en god rutine. Der kan komme mange ting i vejen, hvor man ikke føler at man har tid eller overskud til at træne. Det skal bare ikke være en undskyldning, fordi netop motion kan give dig meget mere energi til at klare de daglige udfordringer.

Man skal kæmpe for at komme ind i en god træningsrutine, og det tager selvfølgelig lidt tid. Når man så endelig, har fået den gode træningsrutine på plads, kan man slet ikke forstå at man nogensinde kunne ha været for uden. Det er rigtigt svært at forklare folk der ikke træner, hvor meget positivt det fører med sig, og hvor meget bedre man får det med sig selv og sin krop.

Strærk kvinde viser biceps

Her er nogle af de undskyldninger vi alle bruger, når vi egentligt ikke har lyst til at træne. 

1 Jeg har for travlt

Dette er den mest almindelige brugte undskyldninger. Ja, vi har en travl hverdag ... Men hvis noget er en prioritet i dit liv som f.eks. finalen i Europamesterskabet i herrehåndbold, så kan du jo sikkert godt tage dig tid til at se den, og det samme bør også gøre sig gældende når til kommer til motion. Du skal gøre motion til en prioritet i dit liv. Skriv træning i kalenderen, på samme måde som du planlægger møder eller andre forpligtelser. Hvis tiden er knap, er intervaltræning en god løsning da det ikke er tidskrævende. Der findes også holdtræninger hvor du kun træner i 30 minutter, men hvor det giver det samme som en times almindelig træning.

2 Jeg er for gammel

Nej, du er ikke! Ingen er hverken for gamle eller for svage til at dyrke motion. Motion kan hjælpe med at forebygge en masse svagheder på kroppen, og samtidig øge din muskel- og knoglemasse. Styrketræning forebygger mange faldulykker hos ældre personer. Det kan være en god ide’ for nogen, at finde en personlig træner der har erfaring med træning af ældre personer. 

3 Jeg hader at motionere alene

Du behøver ikke at gøre det alene. Find en træningspartner, så I kan motivere hinanden til at arbejde endnu hårdere og komme ud af døren. Du kan også melde dig til holdtræning, så træner du aldrig alene og det gør træningen meget sjovere.

4 Det er så kedeligt

Hvis du synes din træning er kedelig, så prøv dig frem med andre aktiviteter. Det er vigtigt, at man laver noget man selv godt kan lide. Der er nok af valgmuligheder. Løb, dans, svømning, aerobic, yoga, zumba, badminton, tennis osv. Det gælder bare om at prøve sig frem, indtil du finder noget som er sjovt for dig.

5 Mine børn kommer i vejen

Motioner omkring dine børns tidsplan, så vidt det er muligt. Stå tidligt op om morgenen inden børnene vågner. Det lyder måske ikke tiltrækkende, men mange forældre siger, at det er det eneste tidspunkt hvor de rent faktisk har god tid til at motionere. På den måde får du også noget tiltrængt alene tid. Alternativt kan du motionere sammen med dine børn. Vandreture, cykling, eller spille udendørs boldspil med dem. Mulighederne er mange, så stop undskyldningerne.

6 Min ryg gør ondt

I stedet for at ligge dig på sofaen eller i sengen, skal du bare komme i gang. Regelmæssig motion er den bedste måde at behandle og forebygge de fleste rygsmerter på. Tal med en læge, kiropraktor eller fysioterapeut, om specifikke udstrækningsøvelser der vil hjælpe dig kombineret med træning.

7 Jeg er for fed

Ekstra kilo er sjældent en undskyldning for ikke at dyrke motion. Du skal bare sørge for at starte langsomt op. Gåture, svømning, cykling eller andre øvelser der ikke belaster kroppen unødigt. Husk, at bare fordi du dyrker motion, giver det dig ikke en fribillet til at spise hvad som helst. Mange mennesker er ikke klar over, hvor mange kalorier de rent faktisk skal spise, eller hvordan balancen er mellem kalorieindtag og forbrænding. Det er vigtigt, at man får styr på begge dele.

8 Jeg er tynd i forvejen

At være tynd, betyder ikke nødvendigvis at man er sund. Motion har mange andre fordele for dit helbred, som du ikke kan få bare ved at holde din vægt nede. Du kan sagtens være tynd udenpå og fed indvendig.

9 Jeg kan ikke lide at gå i Fitness Center

Der er masser af muligheder for folk der ikke har tid, penge, eller lyst til at gå i Fitness Center. Afhængigt af vejret, kan du sagtens træne udendørs. Der findes også mange forskellige øvelser, du sagtens kan lave i hjemmet foran fjernsynet.

10 Jeg har gigt

Ligesom personer med rygsmerter, er personer med gigt, ikke fritaget fra træning. Faktisk, kan man ved hjælp af opbygning af muskler, fjerne stramninger fra leddene. Motion hjælper også til vægttab, som kan mindske smertefulde symptomer. Overvægt kan forværre smerterne. Inden du går i gang med motionen, bør du tale med din læge.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel