FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Appelsinhud (cellulite) | Hvordan slipper du af med det

Af: | Opdateret: 2020-02-06 18:47:49

Næsten alle kvinder har appelsinhud (cellulite), og har de ikke endnu, kommer det nok når de bliver lidt ældre. Appelsinhud forekommer ikke kun hos overvægtige personer, og ses lige så ofte ved tyndfede personer. For rigtig mange kvinder er det et stort problem, fordi de ikke har lyst til at vise deres ben frem, og gemmer dem derfor altid væk i lange bukser eller kjoler. Vi kan jo hurtig blive enige om, at det ikke ser videre pænt ud, og langt de fleste vil nok gøre meget for at slippe af med det, men også helst uden de skal arbejde alt for meget for resultatet.

Kvinde med appelsinhud på låret

Desværre er der også mange producenter rundt om i verden, der ser kroner og øre i det kæmpe marked der findes, fordi alt for mange kigger efter de nemme løsninger, som ikke kræver hårdt arbejde og sved på panden. Der er ikke grænser for, hvilke produkter og behandlinger man kan købe imod appelsinhud. Det er alt fra cremer, handsker, børster, laserbehandling, strømmaskiner, massagebehandlinger osv. (1) Selvom man måske ikke helt kan slippe af med sin appelsinhud, kan du med sikkerhed reducere det kraftigt med en god kombination af behandlinger og nedenstående tips, så du igen kan finde dine korte shorts og nederdele frem. (2)

1 Fedt skal smeltes af med cardio træning

Appelsinhud (cellulite) er en type af fedt på kroppen, som kan være ganske genstridig at komme af med. Faktum er, at den eneste måde du kan slippe af med fedt på kroppen, er ved at forbrænde det. Ingen cremer, børster eller behandlinger i verden kan forbrænde dit fedt for dig. Første step i kampen imod appelsinhud kræver intens cardio træning flere gange om ugen, såsom løb, cykling, roning, cross-trainer, HIIT træning, eller hårde holdtimer hvor pulsen ryger helt op i skyerne. Det skal lige siges, at det ikke er noget der sker i løbet af et par uger. Undersøgelser viser, at hård cardio-træning alene kan reducere appelsinhuden med 32%. Det tager tid at få fedtprocenten så langt ned, at du kan se tydelige resultater på din hud, men med masser af tålmodighed og hård cardio træning, kan det også lykkes for dig. Jo længere ned din fedtprocent kommer, jo bedre bliver resultatet på din hud. (3)

2 Kroppen skal tones

Når du har fået sænket din fedtprocent, skal du ha tonet og styrket dine muskler. Det gør man gennem styrketræning, Body Pump, Stram op timer, cross-fit osv. Det er vigtigt, at du får opbygget muskelmasse på dine lår og baller, men selvfølgelig også på resten af kroppen, så den ikke bliver uharmonisk at kigge på. Det opnår man bedst ved følgende øvelser: Squat, Lunge, walking lunge, sumo squat, kraftfulde hop og spring, og maskiner der træner dine ben. Når du får opbygget muskler på kroppen, bliver huden også glattere at se på. En kombination af styrketræning og cardio-træning er yderst effektivt, og det er step 2 i kampen imod appelsinhud (4)

3 Kosten har også stor betydning

En sund kost går selvfølgelig altid hånd i hånd med træning og vægttab. Jo mindre fedt du har på kroppen, jo mindre syner appelsinhuden, og jo glattere hud får du. Derfor spiller kosten en meget vigtig rolle i kampen mod appelsinhuden. Din kost skal bestå af magert protein (kylling, kalkun, oksekød, fisk, æg, sojaprodukter), sunde fedstoffer (olivenolie, kokosolie, nødder, kerner, mandler og avocado), grøntsager (gulerødder, søde kartofler, broccoli, spinat, rødbeder, grønkål, løg, selleri, asparges, porrer og bønner), fiberrige fødevarer og fuldkornsprodukter (havregryn, bulgur, brune ris, quinoa osv.). Undgå kunstige sødemidler og andre kemikalier. Det gør fedtcellerne sværere at nedbryde. Køb økologiske fødevarer når det er muligt.

4 Reducer inflammation i kroppen

Inflammation i kroppen opstår blandt andet ved indtag af usunde fødevarer, og specielt indtagelse af sukker og forarbejdede fødevarer. Inflammation i kroppen forårsager dårlig blodcirkulation, som forværrer forekomsten af appelsinhud. Spis antiinflammatorisk kost hver dag, som reducerer inflammation i kroppen, og forbedrer din insulinfølsomhed. Antiinflammatorisk kost hjælper også med fedttab på kroppen kombineret med motion.

5 Drik vand

Vand er en af de vigtigste næringsstoffer for kroppen, og så indeholder det ikke nogen kalorier. Når du sørger for, at kroppen hele tiden er hydreret, forbedrer det også teksturen af din hud. Det hjælper kroppen med at frigive overskydende væske, som reducerer synligheden af din appelsinhud. Når du drikker masser af vand, hjælper du også kroppen med at udskille farlige affaldsstoffer (toksiner). Drik minimum to liter vand om dagen, og mere de dage du træner. Drikker du derimod ikke nok væske, holder kroppen på vandet. Det giver væskeophobninger som ikke alene er ubehagelige, men det gør at kroppen kan ikke komme af med affaldsstofferne. Det forværrer synligheden af din appelsinhud.

6 Få nok søvn

Søvn og udseendet på din hud, har nok en større sammenhæng end de fleste kan forestille sig. En undersøgelse lavet af Estée Lauder i samarbejde med University Hospitals Case Medical Center, studerede 60 kvinders søvnmønstre i alderen 30-49 år.

Kvinderne blev inddelt i to grupper. 30 af kvinderne havde et sundt søvnmønster, og de resterende 30 havde en dårlig søvnkvalitet. Undersøgelsen stod på i 4 dage, hvor forskerne herefter evaluerede hver enkelt kvindes hud.

Resultaterne taler for sig selv. Fine linjer, ujævn hudfarve og reduceret elasticitet i huden (som forværrer appelsinhud) var dobbelt så stor hos gruppen med dårlig søvnkvalitet. Gruppen med den dårlige søvnkvalitet havde også dehydreret hud, som forværre forekomsten af appelsinhud. (5)

Din søvn bestemmer faktisk dit vægttab. Er du i søvnunderskud, kan det være umådeligt svært at tabe sig. Søvn er vigtig for din generelle sundhed. Det styrker dit hjerte, styrker dit immunforsvar, sænker risikoen for højt blodtryk og hjælper dig til et vægttab. Sørg for at få mindst 7-8 timers kvalitetssøvn hver nat. Undgå koffeinholdige drikkevarer efter kl. 16, da det kan give dig en urolig søvn. Alkohol kan få dig til at falde hurtigere i søvn, men giver dig ikke den kvalitetssøvn kroppen har behov for, så skær ned på dit alkoholforbrug.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab