FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


African Mango (Afrikansk mango) og Vægttab

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-02 11:36:06

African mango eller den afrikanske mango, kendt som Buch mango eller vild mango, er et forholdsvis nyt fænomen indenfor vægttab. Det er en unik ingrediens, der hævder at have evnen til at sænke kolesterol og sætte fedtforbrændingen i vejret. Frøene fra mangoen har overflod af sunde fedtstoffer og fibre.

Den Afrikanske mango, eller Irvingia gabonensis, er et højt træ med mørkegrønne og elliptiske blade med gule og hvide blomster. Træet hører hjemme i de tropiske regnskove i Afrika, og dets bark, kerner, blade og rødder har været anvendt til traditionel medicin, og til behandling af diabetes, fedme, infektioner, smerter og gastrointestinale problemer.

Afrikansk Mango

De æteriske olier der findes i planten, har en vigtig medicinsk værdi. Kosttilskuddet er tilgængelig som kapsler, tabletter og flydende ekstrakter. Den anbefalede dosis kan imidlertid variere fra person til person.

Funktion

Påstanden er, at den afrikanske mango indeholder et hormon kaldet leptin, som er et naturligt appetitnedsættende hormon. Leptin stimulerer appetitfunktionen i hjernen, hvor det signalerer mæthed. Leptin hjælper også med at omdanne fedt i kroppen til energi. (1)

Nogle mennesker er resistente mod hormonet, fordi de har forhøjede niveauer i kroppen af proteinet kaldet C-reaktivt protein. Resultatet er dette betyder at leptin bliver ineffektiv.  Undersøgelser tyder dog på, at den afrikanske mango er i stand til at bekæmpe leptin-resistens, ved at sænke C-reaktivt protein niveauer som frigør leptin.  (2)

Påstand

På grund af det høje fiberindhold i frøene fra den afrikanske mango, kan den sænke kolesteroltallet hos mennesker.  Ekstrakt fra den Afrikanske mango indeholder hormonet adiponectin. Det hormon kan forbedre glukose og fedtstofskiftet ved at øge insulinniveauet, så kroppen bruger mere fedt til energiforbrænding, hvor resultatet heraf bliver vægttab. (3)

Forskning

Igangværende forskning af den afrikanske mango har vist fordele i forbindelse med kontrol af vægttab, kolesterol og blodtryk. En undersøgelse, lavede forsøg med 40 personer, for at vurdere effektiviteten af ​​den afrikanske mangos evne til at kontrollere overvægt. Resultaterne afslørede, at gruppen der indtog piller indeholdende afrikansk mango, havde et lavere total kolesteroltal. De havde lavere antal af det dårlige kolesterol LDL, og triglycerider, og højere antal af det gode kolesterol HDL. Gruppen der havde indtaget placebo pillerne, havde ingen ændringer i deres blodværdier. (4)

Fakta

Skønt resultaterne af undersøgelser med den afrikanske mangos effekt for vægttab ser lovende ud, er det endnu ikke blevet dokumenteret. Forskerne har ikke overvåget madindtag eller aktivitetsniveau hos testdeltagerne i den periode forsøget kørte. Kosttilskud kan hjælpe med et kortsigtet vægttab, men sund kost og motion giver den største succes på langt sigt.

Bivirkninger

Den Afrikansk mango er generelt sikkert at anvende. Der er blevet rapporteret milde bivirkninger, såsom mavebesvær, mundtørhed, søvnløshed og influenzalignende symptomer. Allergiske reaktioner karakteriseret ved udslæt og nældefeber kan forekomme. Søg øjeblikkelig lægehjælp, hvis du oplever disse symptomer.

Kan African Mango eller den Afrikanske mango nedsætte forhøjet blodtryk?

Højt blodtryk rammer én ud af tre voksne i Danmark. Man får forhøjet blodtryk på grund af øget tryk af strømmende blod på væggene i blodårene. Flere faktorer, herunder hormonelle ubalancer, nervesystemet og nyresygdomme, blokering i arterier og øgede mængder af salt og vand i kroppen, øger risikoen for forhøjet blodtryk.

Ifølge resultaterne af en en klinisk undersøgelse, kan frøene fra den Afrikanske mango hjælpe med, at sænke blodtrykket. De aktive ekstrakter fra den Afrikanske mango, kan også medvirke til, at sænke kolesterolniveauet. (5)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred