FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


4 fejl du sikkert laver på løbebåndet

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-24 17:35:50

Løbe på løbebånd, raske gåture, løbeture eller spurter, er alle en god måde at få pulsen op på, og få blodet til at pumpe rundt i kroppen. Der findes dog rigtige og forkerte måder at gøre det på. Selv de garvede fitnessudøvere laver en masse fejl, når det kommer til løbetræning.

Lækker rød og sund smoothies med jordbær

De 4 mest almindelige fejl på løbebånd

1 Du bruger for meget tid

Når det kommer til træning på løbebåndet, er længere tid ikke nødvendigvis lig med bedre træning. Hvis du løber længere end 30-45 minutter, kan du ødelægge dine ønskede resultater med træningen. Når du udfører længere cardio sessioner, resulterer det i frigivelse af et et anabolsk hormon kaldet Kortisol. Kortisol reducerer proteinsyntese, fremmer omsætningen af protein til glukose, som dermed stopper væksten og opbygning af muskelvæv.  Forskningen har også forbundet lange cardio sessioner, med øgning af fedtdepoter i kroppen, og specielt omkring maveregionen. Det du skal gøre i stedet for en lang lav intensitet cardio session på løbebåndet, er at sætte tempoet i vejret og løbe i kortere tid, eller indføre intervaller i din løbetræning.

2 Statisk udstrækning inden løbeturen

Langt de fleste laver strækøvelser, inden de hopper op på løbebåndet. Nyere forskning tyder dog på, at denne form for opvarmning øger risikoen for skader. Du skal derfor erstatte statisk udstrækning med dynamisk opvarmning. Det kan være alt var sprællemand, hoppe, walking lunges, eller hvad du bedt kan lide.

3 Løbe på løbebånd uden stigning/incline

Mange løbere vælger ikke at gøre brug af incline på løbebåndet – hovedsageligt fordi det gør træning for udfordrende. Det burde dog netop derfor være grunden til, at du vælger at gøre brug af incline/stigning. For hver 1% stigning, forbruger kroppen 4% mere energi. Dett kan være specielt nyttigt, hvis du har problemer med at øge din hastighed, men stadig gerne vil udfordre din krop. Når du løber med incline på løbebåndet, træner du også musklerne i ballerne på den helt rigtige måde.

4 Du træner på autopilot

Hvis du udfører den samme træning dag efter dag, udebliver resultaterne. Hvis kroppen ikke konstant bliver udfordret, står den simpelthen stille på det plateau du er nået til. Hvis du er en af dem, der formår at tale i mobiltelefon eller sende sms, mens du står på løbebåndet, løber du simpelthen ikke hurtigt nok! Hvis du vil opnå bedre resultater med din krop, bliver du nødt til at øge intensiteten af din træning. Du får kun det ud af din træning, du selv lægger i den. Hvis ikke du presser dig selv, kommer du aldrig videre.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel