FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Hvilken type af diabetes har du?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-21 14:24:13

Folk kan få diabetes i alle aldre. Type 1, type 2, og svangerskabsdiabetes er de tre hovedkategorier. Type 1-diabetes, tidligere kaldet  insulinkrævende diabetes, er normalt diagnosticeret første gang hos børn, teenagere eller unge voksne. Med denne form for diabetes, producerer beta-cellerne i bugspytkirtlen ikke længere insulin, fordi kroppens immunsystem har angrebet og ødelagt dem. Behandling af type 1 diabetes omfatter insulin, og eventuelt et andet injicerbar medicin. Det betyder, at valg af fødevarer og fysisk aktivitet, får en større betydning i livet.

Kvinde der tænke på om hun har diabetes

Type 2-diabetes, tidligere kaldet voksen-debut diabetes, eller ikke-insulinkrævende diabetes, er den mest almindelige form for diabetes. Folk kan udvikle type 2 diabetes i alle aldre, selv i barndommen. Denne form for diabetes begynder som regel med insulinresistens, en tilstand, hvor fedt, muskel-og leverceller ikke anvender insulin korrekt. (1)

I første omgang følger bugspytkirtlen med, ved at producere ekstra meget isulin. Med tiden mistes evnen til at udskille nok insulin som reaktion på måltider. At være overvægtig og inaktiv, øger chancerne for at udvikle type 2-diabetes. Behandlingen omfatter brug af diabetesmedicin. Det korrekte valg af fødevarer, kombineret med fysisk aktivitet med efterfølgende vægttab, kan helbrede en person med type 2-diabetes.

Nogle kvinder udvikler svangerskabsdiabetes i de sene stadier af graviditeten. Selv om denne form for diabetes normalt går væk efter at barnet er født, har kvinder med tidligere svangerskabsdiabetes, meget større risiko for at udvikle type 2 diabetes senere i livet. Svangerskabsdiabetes er forårsaget af hormoner i graviditeten, eller en mangel på insulin.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Diabetes og dit tandkød og tænder
Sund diæt for diabetikere
Tab dit mavefedt hurtigt