FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Kosttilskud til personer med diabetes (sukkersyge)

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-21 15:09:52

Personer med diabetes/sukkersyge har problemer med blodsukkerniveauet i kroppen. Forhøjet blodsukkerniveau øger angrebene på kroppens celler fra de skadelige frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der har mistet et elektron.

Dette sker hele tiden under energiproduktion i kroppen, men betyder ikke noget hvis det sker kontrolleret, og man har tilstækkelig med antioxidanter til stede. De frie radikaler øger risikoen for udvikling af cancer, og oxiderer fedtet i cellernes vægge og i blodet. Det er derfor ekstremt vigtigt, at indtage tilskud af antioxidanter i en rimelig stor dosis.

Diabetes læge

E-vitamin

E-vitamin øger insulinaktivitet. LDL kolesterolet hos personer med diabetes er sårbar overfor iltning, som fremmer dannelse af frie radikaler, og øger dermed risikoen for hjerte- og karsygdomme. E-vitamin har en antioxidant virkning, og øger koncentrationen af de gode kolesterol HDL som forebygger forkalkning. (1)

Fiskeolie

Fiskeolie indeholder vigtige fedtsyrer, der modvirker åreforkalkning, forhøjet blodtryk samt blodpropper. (2)

C-vitamin

C-vitamin øger mængden af det gode kolesterol HDL, der modvirker indsnævring af blodkarrerne, og har en høj antioxidant virkning, som mindsker dannelsen af oxideret kolestrol LDL. C-vitamin reducerer mængden af sukkerstoffet sorbitol, der kan ophobes i blodet hos personer med diabetes. Derudover fremmer C-vitamin optagelsen af krom i kroppen. (3)

Zink

Zink spiller en stor rolle i omsætning af insulin i kroppen, og kaldes for bugspytkirtlens vidunder mineral. Zink har også stor betydning for øjnene, og for en række på flere hundrede enzymreaktioner i kroppen. (4)

B1-vitamin

B1-vitamin nedsætter risikoen for sukring (karmellisering) af proteiner i kroppen. (5)

B6-vitamin

B6-vitamin har en god antioxidant virkning, og beskytter blodkarrerne mod angreb af aminosyre. (6)

Beta-Caroten

Beta-Caroten forhindrer, at de insulinproducerende betaceller angribes af de frie radikaler. (7)

Selen

Selen nedsætter risikoen for hjerte- og kredsløbssygdomme og beskytter arterierne. Derudover har selen også en antioxidant virkning. Aminosyren taurine er et stærkt antioxidant, der modvirker de skadelige frie iltradikaler, som dannes under iltens omsætning i kroppen. Selen modvirker også ødelæggelsen af de insulinproducerende betaceller i bugspytkirtlen. (8)

Magnesium

Magnesium niveauet i musklerne hos personer med diabetes/sukkersyge, er markant lavere end hos raske personer. Mangel på magnesium kan derfor være med til at udvikle diabetes/sukkersyge. Selv små mængder magnesium kan være med til at hindre udviklingen af komplikationer hos personer med diabetes/sukkersyge. De fleste diabetikere har ofte et lavt indhold af magnesium i blod og væv, hvilket kan forstærke tendensen til dannelse af blodpropper og for højt blodtryk, uregelmæssig hjerterytme og nedsat insulinfølsomhed. Personer i behandling med vanddrivende midler, kommer ofte til at mangle magnesium. (9)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Diabetes og dit tandkød og tænder
Sund diæt for diabetikere
Tab dit mavefedt hurtigt