FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Vegetar, Veganer og Fruitarian

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-20 12:17:37

Sådan genopretter du din mave og sjæl.

Nyere forskning har vist, at vegetarer lever op til 6 år længere end deres kød-spisende modstykker.

At være vegetar ... Hvad er det?

At være vegetar - uanset af hvilken grund du har til, at blive vegetar, kan man ikke kalde dig selv vegetar, hvis man spiser nogen form for fisk, fjerkræ, eller oste med animalsk osteløbe.

Faktisk køber etisk korrekte vegetarer heller ikke lædervarer. (Husk, at læder kom fra et dyr, der engang havde en puls og et par øjne!)

Blandet grøntsager

Dog kan nogle vegetarer argumentere for at det er ok, at købe genbrugsvarer der indeholder læder, fordi du i dette tilfælde, ikke er direkte ansvarlig for dyrets død. For eksempel er brugte biler med lædersæder eller læderindtræk, på kanten af ​​dyreetik for vegetarer. Vegetarer vil helst købe lædervarer, fremstillet af dyr der er døde af naturlige årsager.

Glem ikke at silke er lavet af skabninger, der blev dræbt for at gøre det – nemlig silkeorme.

At være vegetar betyder:

Og ... hvis du virkelig ønsker, at være godt tunet i det 21. århundrede, bør du også gøre en bevidst indsats for, ikke at købe fødevarer der ødelægger værdifulde dyrs levesteder. Dette omfatter fødevarer med palmeolie. For at producere palmeolie, bliver store arealer af regnskoven udryddet, som igen betyder at 1000 vis af dyr enten dør, eller mister deres hjem. Altid kontrollere kilden til økologisk soja-baserede produkter, fordi igen, regnskov bliver ryddet, så man kan plante organiske sojabønner.

Så når det kommer til palmeolie og soja, skal du finde ud af hvor ingredienserne stammer fra. Hvis de stammer fra den brasilianske eller indonesiske regnskov, så skal du ikke købe det. (1)

At være veganer betyder:

Veganere indtager ikke nogen former for mælkeprodukter, æg eller honning, selvom dyrene ikke er blevet aflivet, for at levere varen.

Malkekøer lider ganske betydeligt, som følge af konstant malkning gennem hele livet. så selv vegetarer bør seriøst overveje, at afholde sig fra mejeriprodukter.

De spiser ikke æg, på grund af den tvivlsomme opdrætsmetode. Burhøns lever under forfærdelige og trange forhold, og har som følge af dette en meget kort levetid. Gennem mangel på ordentlig ernæring og motion, brækker de let deres ben og hofter. Veganere lader sig ikke suge ind af fritgående- eller økologiske høns, fordi man tit får halve sandheder, og meget af det der fremmes som værende etisk acceptabelt, er det langt fra i virkeligheden. Hvis du har planer om at blive vegetar eller veganer, skal du vide hvordan man erstatter de næringsstoffer, du ville have fået fra æg og mejeriprodukter. Hvis du stadig ønsker at spise æg, så køb dem fra en lokal landmand som har fritgående høns, der lever som høns bør leve. (2)

At være Fruitarian betyder:

Fruitarians spiser ikke kogt mad. Dette begreb er også kendt som Raw Food. Ideen er, at når du koger, steger eller griller maden, bliver mange af de vigtige næringsstoffer som proteiner, vitaminer, mineraler og enzymer ødelagt - og de skræmmende frie radikaler bliver produceret. Så en ubehandlet rå kost, er nok den sundeste af dem alle, og et forsøg værd, hvis du kan finde nok tid og variation af rå økologisk frugt og grønt.

Der har været andre trendy kost-baserede navne på banen indenfor de sidste par år. Det mest latterlige af disse begreber er "Flexitarian", hvilket betyder, at man spiser kød og fisk nogle gange, og grøntsager andre gange ... Ja, netop ... det er fleksibelt, ligesom omkring 95 % af verdens befolkning. "Pescitarian" betyder man spiser fisk og grøntsager, men intet kød.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred