FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Vi skader ubevidst Regnskoven og Orangutangen

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-20 12:15:39

Almindelige forbrugere er ganske uvidende omkring, at de inddirekte er årsag til udryddelse af ​​regnskoven og regnskovens dyr, såsom den meget elskede Orangutang.

En ud af ti produkter fra supermarkedet indeholder palmeolie. Palmeolie findes i fødevarer som brød, chips, chokolade, kosmetik, sæber, shampoo og tandpasta. (1)

Orangutang spiserMasseproduktionen af palmeolie er hovedansvarlig for ødelæggelsen af den dyrebare regnskov i Malaysia og Indonesien, som har været orangutangens hjem altid. Omkring 5.000 af disse intelligente menneskeaber, er ved at blive fordrevet fra deres unikke levesteder på Borneo og Sumatra hvert år, for at bane vejen for palmeolie plantager. (2)

Orangutanger og andre dyr, vandrer fortumlet og forvirret rundt, mens plantagearbejdere slagter de skræmte aber med macheter eller et stykke træ. Mange af dem bliver begravet levende. Hundredvis af forældreløse babyer er også efterladt alene, enten for at dø eller blive solgt på det sorte marked. På nuværende tidspunkt, beregnet på diverse statistikker, forventer man at Orangutanger vil uddø om ti år.

Friends of the Earth, har for nylig rapporteret om den aktuelle tilstand af korruption og politisk grådighed, der findes i Borneo. Forskere siger, at skovbrande bevidst er blevet antændt af palmeolie producenter. Siden 1998, er omkring en tredjedel af orangutang befolkningen dræbt. Den indonesiske regering har planer om, at konvertere et væsentlig område af Tanjung Putting National Park, som er verdens mest berømte beskyttede område for orangutanger, indtil palmeolie plantager. (3)

Palmeolie bruges i de fleste krydrede snacks og chokolade, som bør give forbrugeren en idé om, hvor alvorligt problemet er, da millioner af pakker af snacks og slik bliver spist dagligt.

Vegetabilske olier er usunde og farlige for dig

Det er nu tid til at tænke sig om to gange, før man køber fødevarer eller kosmetik der indeholder palmeolie, som er skyld i ødelæggelsen af store regnskove, og alle de dyr der lever der.

I sidste ende, er det forbrugeren, der bærer ansvaret, samt har beføjelsen til at stoppe sådanne grusomheder. Hvis du ignorerer et etisk spørgsmål så vigtigt som dette, betyder det, at skrupelløse plantageejere, vil fortsætte med at ødelægge levestederne for mange truede dyrearter.

Så sæt spørgsmålsteg ved de varer du køber. Når ingredienserne på et produkt indeholder vegetabilsk olie, kan den indeholde palmeolie. Find ud af hvor det kommer fra. En butikschef har sandsynligvis ingen idé om det, men han kan finde svar på dit spørgsmål, hvis han vil. Hvis du ikke kan få et tilfredsstillende svar, så lad være med at købe produktet.

I den brasilianske regnskov, bliver et område på størrelse med Portugal, hvert år destrueret pga. soja plantager. Kun forbrugeren kan hjælpe med at stoppe denne ødelæggelse, ved at købe sojaprodukter fra etisk bæredygtige kilder. De rige avlere er ligeglade med de miljømæssige skader, og det paradoksale er, at de har økologisk bæredygtig landbrugsjord til rådighed, netop til at producere palmeolie og sojabønner. Det er udelukkende et spørgsmål om fortjeneste, fordi avlerne betaler meget mindre for jord i skoven, eller de fælder træerne ulovligt, og laver det om til en plantage.

Lande som Indonesien og Brasilien, har et klart behov for, at give stærke incitamenter til, at styre avlere hen imod en ikke-destruktiv måde, at producere olie og soja. I mellemtiden vil denne afskyelige sandhed fortsætte, så længe producenter og forbrugerne skaber efterspørgsel efter uetisk indkøbte ingredienser.

Hvad vegetarer gør for vores miljø

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred