FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


5 ”Sunde fødevarer” der indeholder mere salt end en pose chips

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-02 14:22:59

Du bliver helt sikkert chokeret, når du finder ud af hvilke 5 fødevarer vi taler om. De fleste opfatter disse fødevarer som sunde og gode for os, og er ofte indbefattet i en sund kostplan.

Din krop har naturligvis brug for salt - men der hersker ingen tvivl om, at langt de fleste af os, spiser alt for meget salt dagligt. Statistikkerne viser, at det gennemsnitlige daglige saltindtag for danskere er mere end 12 gram. Det er mere end det dobbelte af hvad sundhedsstyrelsen anbefaler vi får. Selvom du måske allerede har fravalgt fødevarer som chips og saltede nødder, findes der adskillige saltbomber som du nok ikke er opmærksom på. Vi kigger her på 5 tilsyneladende sunde fødevarer, der alle indeholder mere end 255 mg salt svarende til saltindholdet i en 50 grams pose Lays classic chips.

1 Hytteost

Hytteost er ofte populær i enhver slankekur, på grund af det høje indhold af protein og meget lavt kalorieindhold – Men her kommer den dårlige nyhed så. 110 gram fedtfattig hytteost indeholder hele 270 mg salt. Der til kommer så, at langt de fleste spiser mere end 110 gram hytteost, og mange spiser det flere gange om dagen.

Hytteost i slål

2 Fuldkorns pitabrød

Skift det hvide brød ud med fuldkornsprodukter, og du gør noget godt for din krop – eller gør du nu også det? I hvert fald ikke når det kommer til pitabrød. Fuldkorn er en god kilde til fiber, men de kommer også ofte med en stor dosis salt. Et fuldkorns pitabrød indeholder 284 mg salt, og ofte kan man ikke nøjes med en.

Fuldkorns pitabrød

3 Italiensk fedtfattig salatdressing

Mange salatdressinger indeholder meget salt, men vi hører ofte at man skal holde sig til de oliebaserede. 2 spsk. fedtfattig italiensk salatdressing indeholder 260 mg salt. Lav i stedet for din egen salatdressing med olivenolie og krydderier, og glem saltet.

Vegetabilske olier er usunt

Italiensk salat dressing

4 Vegetarburger

Du gør måske noget godt for miljøet, når du vælger at købe en vegetarburger, men du gør absolut ikke noget godt for din krop. Mange af de vegetarburgere man kan købe, kan indeholde helt op til 398 mg natrium. Hertil kommer så det salt selve burgerbollen indeholder, som let kan være det samme som i et fuldkorns pitabrød.

Vegetarburger på tallerken

5 Færdiglavet pastasauce

Vi bruger det stort set alle sammen i vores madlavning. Pastasauce indeholder et carotenoid, der nedsætter risikoen for hjertesygdomme og visse kræftformer, men 100 gram pastasauce indeholder 640 mg salt. Det bør derfor i den grad anvendes i moderate mængder.

Spaghetti med pastasauce

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred