FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Præ-diabetes og forebyggelse

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-21 14:20:05

Præ-diabetes er en tilstand hvor blodsukkeret er højere end normalt, men ikke helt højt nok til at kunne blive diagnosticeret som type 2-diabetes. Personer med præ-diabetes, har naturligvis en meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes, samt forskellige hjertesygdomme og slagtilfælde. Den gode nyhed er, at hvis du har præ-diabetes kan du sagtens selv reducere din risiko for at udvikle rigtig diabetes. Det kræver en livsstilsændring, hvor sund kost og fysisk aktivitet skal være en naturlig del af hverdagen. Dit blodsukkerniveau kan hurtig vende tilbage til normale niveauer, når du først begynder at leve sundere og dyrke mere motion. (1)

Diabetes specialist læge

Hvad kan man gøre for at forebygge præ-diabetes?

Præ-diabetes er heldigvis den milde form form for diabetes, som du selv forholdsvis let kan forebygge eller blive helbredt for. Hvis du får konstateret præ-diabetes, er det ikke nødvendigvis jordens undergang, men det skal naturligvis tages alvorligt, og du bliver nødt til at tage hånd om det med det samme. Enkelte livsstilændringer kan sagtens forebygge at du udvikler type 2-diabetes, og du kan få dit normale liv tilbage igen.

Behandlingen af præ-diabetes er ændringer i din kostplan, så du fremover lever efter en sund kostplan, samtidig med at du skal være fysisk aktiv.

Hvis du er ryger, bør du naturligvis kvitte smøgerne med det samme. Hvis du er overvægtig, er det nødvendigt at du taber dig. Vægttabet kommer dog oftes helt automatisk, fordi du begynder at spise sundere og dyrke motion. Ca 30 – 40% af personer med præ-diabetes, udvikler type 2-diabetes indenfor 3-5 år. Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, som ikke bare går væk igen. Derfor skal man tage problemet alvorligt, og tage hånd om det med det samme, når man finder ud af at man lider af præ-diabetes.

Følgesygdomme for personer med præ-diabetes

Personer med præ-diabetes, er i risikogruppen for at udvikle både hjerte- og karsygdomme samt type 2-diabetes. Nogle af følgesygdommene til type 2-diabetes, kan allerede forekomme hos en præ-diabetiker.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Diabetes og dit tandkød og tænder
Sund diæt for diabetikere
Tab dit mavefedt hurtigt