FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Vegetar og alkohol

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-20 12:20:43

Mange alkoholiske drikkevarer som øl og vin, er blevet gjort klarere i farven/stabiliseret ved hjælp af animalske produkter, der naturligvis vækker bekymring hos vegetarer og veganere. Det klaringsmiddel der anvendes som teknisk støtte (i modsætning til et tilsætningsstof), bør i teorien ikke blive en del af det endelige produkt, men det er umuligt at garantere.

Må vegetar drik alkohol

Et af de største problemer skyldes, at de aktuelle EF-mærkningsregler for alkoholholdige drikkevarer siger, at "en komplet liste over ingredienser i faldende rækkefølge efter vægt, er i øjeblikket kun gældende for drikkevarer med et alkoholindhold (vol.) på 1,2% eller mindre. "Det betyder, at det kun er ved alkoholfri øl, vin og cider, producenterne er forpligtet til at liste alle ingredienser.

Animalske produkter der anvendes i produktionen af ​​alkohol omfatter;

  • Albumin – som kommer fra æggehviderne (kan være buræg eller skrabeæg)
  • Kasein - proteiner fra mælk
  • Kitin - stammer fra skaller af krabber, hummere, osv.
  • Gelatine - fra knogler og bindevæv væv fra køer eller svin
  • Ægte husblas - fremstillet af svømmeblæren hos fisk

Øl

Rigtig ale gennemgår en sekundær gæring, mens det bliver gemt i tønden. Til tønde konditioneret ale, bruger man et klaringmateriale såsom gær opslæmmet i væske. Dette gøres typisk ved, at tilsætte husblas til blandingen, for at samle gær op, og forhindre at det synker til bunden af fadet. Andre almindelige øl på flaske gennemgår ikke den samme behandling, og er derfor ikke blevet behandlet med husblas. Dåseøl og enkelte flaskeøl er pasteuriseret, og går normalt igennem kølefiltre, men et betydeligt antal bryggerier anvender stadig husblas, til at klare deres pasteuriseret øl. (1)

Vin / hedvin

Igen, er animalske ingredienser anvendt i behandlingen af ​​vine, for at forbedre udseendet af det færdige produkt. Et stort antal økologiske vine bruger ikke animalske ingredienser, men undersøg det gerne, inden du køber vinen. Hedvin omfatter portvin og sherry. Portvin gennemgår også en klaringsprocess, hvor der anvendes gelatine, og sherry bliver behandlet på samme måde som vin.

Spiritus & Likør

De fleste varer indenfor denne kategori, er tilsyneladende acceptabele for vegetarer/veganere, da der ikke anvendes ​​animalske stoffer i forbindelse med produktionen. Dog kan nogle Malt Whisky modnet i sherryfade, indeholde animalske ingredienser, da disse fade tidligere har indeholdt sherry. De fleste likører indeholder ikke noget, som en vegetar ikke må indtage.

Farvestoffer

E120 kochenille kan anvendes som farvestof i et lille antal af rødvine og sodavand.

E-numre for vegetar

Vegetar / Veganer Alkohol tilgængelighed

Der er en bred vifte både i supermarkeder og tilgængelig on-line, hvoraf nogle måske allerede er mærket med producentens egen fortolkning af, hvad der er egnet til vegetarer / veganere.

Alkohol og vægttab

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred