FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Forskning af Raw Food Diæt?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-07 11:41:03

En Raw Food diæt er ikke bare godt for dig - det er faktisk den sundeste måde at spise på. Forskningen beviser nu, at madlavning ikke kun ødelægger vitaminer og enzymer i maden, men ændrer også den kemiske sammensætning af de nødvendige næringsstoffer i fødevarerne, som er så vigtige for vores sundhed og immunsystem. Når maden opvarmes, dannes der syrebaserede toksiner, frie-radikaler og andre giftstoffer, der kan være ødelæggende for vores sundhed! (1) (2)

Hvorfor er alkalisk Raw Food nøglen til sundhed?

En person der lever efter alkalisk Raw Food konceptet, spiser 75-100% ubehandlede og organiske fødevarer, samtidig med, at de kun drikker rent kildevand uden tilsætningsstoffer.

Blandet sunde grøntsager

De lever efter dette koncept, for at nyde lækre måltider, der samtidig optimerer deres helbred og giver mere energi. Når du spiser Raw Food, kan din krop udskille alle affaldsstofferne uden problemer. Når du derimod koger maden, indtager du flere syrebaserede toksiner, end kroppen kan følge med til at udskille igen. Der kommer derfor en ubalance mellem kroppens syre/base balance. Denne ubalance er en væsentlig årsag til overvægt og mange andre sygdomme. (3)

Opvarmning af mad på over 47 grader, forårsager den kemiske ændring af fødevarerne, der skaber syrebaserede toksiner, herunder nogle der er kræftfremkaldende, mutagene og frie radikaler som ofte sættes i forbindelse med sygdomme som diabetes, gigt, hjertesygdomme og kræft. Madlavning ødelægger også de levende enzymer, der er gode for fordøjelsen og din sundhed.

Din krop er ligesom et alkalisk batteri, der kører på elektroner. Alle livgivende kemiske reaktioner sker kun, når der er elektroner eller energistrømme mellem atomer. Fødevarerne mister elektroner under opvarmning, og dermed kilden til den energi, din krop har brug for. Ting, der er sunde, "bidrager med" elektroner/energi, og kaldes basisk eller "reducerende." Ting der er usunde, stjæler elektroner/energi, og bliver kaldt sure eller "oxiderende" (som betyder at brænde op, ruste, nedbryde eller fordærve).

Din krop er designet til at være alkalisk/basisk, ligesom batteriet! Fordi pH-skalaen er logaritmisk endnu en brøkdel af et punkt, kan skabe store forandringer for helbredet! Et hydroxyl molekyle (-OH) ud af 550 millioner er nok til at gøre vandet ledende/strømførende. Faktisk arbejder alle de vigtigste processer i din krop indenfor et meget snævert pH-interval. For eksempel, hvis pH i blodet falder til den lave ende af normalområdet (~ 7,35 til 7,45), vil en forskel på 10%, reducere iltindholdet i blodet med op til 300%!

PH er en værdi der bruges til beskrivelse af en opløsnings surhedsgrad. pH er et system vi har udviklet, som viser os hvor meget syre og base der er i en væske.

Mange har den opfattelse, at spise Raw Food er dyrt, og at det tager en masse tid at forberede. Intet kunne være længere fra sandheden. Hvis du griber det an på den rigtige måde, er Raw Food faktisk en af ​​de letteste, mest bekvemme og mest økonomiske måder, du kan leve på! Økologiske fødevarer er 80% til 300% mere ernæringsmæssige kompakte end ikke økologisk mad. Efterhånden som din krop lærer at absorbere denne ekstra næring og energi, vil du føle dig meget mindre sulten. Når du får mere energi fra det du spiser, vil du automatisk spise mindre. Dette kan i sidste ende, reducere dine omkostninger til mad, og give dig et varigt vægttab.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred